Om Stefan | BIO

 

Stefan-Lindblad-in-studio-890-300px
Stefan Lindblad: framför mina tre akrylmålningar ur ”Snapshot stories”, i ateljé-verkstan KKV.i Stockholm

 

Lite kuriosa. En sån sida de flesta inte kommer läsa, men ändå lite trevlig att den finns.

 

ILLUSTRATÖR, GRAFISK DESIGNER & KONSTNÄR

Vem är jag? Här lite både formellt och anspråkslöst.

Illustratör, grafisk designer, konstnär. Tecknar och målar både digitalt med min Wacom Intuos ritplatta, och med pennor: filt och tush markers på papper. Gärna skissblock. Gillar att brainstorma i början av ett uppdrag, sippandes java på ett fik. Gör även video Webinar- (seminarier) och skriver tutorials/handledningar på engelska om illustration & design till bland annat Corel Corporation i Kanada. Utvecklare av grafiska programmen i CorelDRAW Graphics Suite.

Kurs och föredrag i att använda CorelDRAW Graphics Suite – på svenska!

Jag håller Onlinekurser på svenska på min egen sajt: canvas.nu/onlinekurser och de är på svenska. Olika företag anlitar mig ibland att på plats i deras lokaler, hålla kurs i CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT på svenska.

Utnämnd av Corel Corp till en av 8 CorelDRAW Master i världen.

Kaffe & Café

Jag dricker en hel del kaffe och te. Gärna med en god kaka till. Maler kaffebönor hemma till morgonkaffet. En Caffe Americano gjord på dubbel espresso med lite mjölk. Trots att mina egna lokaler och ateljér kommit och gått genom åren, alltid finner mig sittandes på ett kafé någon timme eller tre, någonstans. Vare sig det är i Sverige eller utomlands. Sitta på Starbucks i staden Sedona i Arizona, med Lucky Luke landskap utanför. Röd ökenlandskap och häftiga bergsformationer. Och jobba med Laptop eller skissblock, ganska trevligt, trots allt. Eller på ett fik på stan.

Arbeta mobilt och stationärt på plats

Eget registrerat företag arbetar jag som ”frilans” illustratör, grafisk designer och konstnär. Utan att romantisera för mycket, men det mobila arbetssättet, som jag hade även innan internet och wifi, har gjort att jag ena dagen suttit i Stockholm och jobbat, bara för någon dag efter sitta i Phoenix, Sedona Arizona. San Fransisco, och Ottawa i Kanada. Paris, Göteborg, Rom och jobbat. Jag arbetar både i studio, på kafe och mitt hemmakontor.

Service och kvalité

Allt mitt arbete till kund håller samma höga kvalité var jag än sitter och vem jag än gör jobbet åt. Alla arbeten tas om hand med samma höga kundservice.

När jag började

Jag har tecknat och målat sen jag fick mina första kritor och ritblock. När jag var 13 år bestämde jag mig för att bli konstnär, medans jag lärde mig jonglera med apelsiner och tänka över vad jag skulle bli i livet. Hade min första konstutställning på ett galleri i Gamla Stan i Stockholm vid 21 års ålder. Mitt första betalda illustrationsjobb något år innan. Har haft ett flertal konstutställningar och illustrationsjobb och mer än så sedan dess.

Storformat

Exempel på större format på illustrationer: illustrationer till Sjöhistoriska Museet ”Vem är Pirat” 2009-2011. Som fölängdes till maj 2012. Exempel på måleri tavlor i storformat: Scandic Infra City hotel i Stockholm, 2002 och 12 akrylmålningar till Gutekällaren i Visby 1998. En 192 kvm stor näckrosmålning till Operakonsert uppsättningen Nessun Dorma till ”Opera i Bohus fästning”, 1994. En målning som fick bli en del av scenografin.

PRESS

 

FEATURED ILLUSTRATÖR

Corel Corporation som användare av PHOTO-PAINT
www.corel.com/photopaint

ARTIKEL:”INSIGHTS FROM THE EXPERTS”

2010 publicerades en tutorial/ handlednings artikel i mångmiljonexemplar och publicerad till flertalet olika språk, till Corel Corp i Canada, till deras version 15 av CorelDRAW graphics Suite X5. Dels i fyrfärgstryck på papper i en snygg bok samt digitalt. Läs mer >

RÅDGIVARE & BETA-TESTARE

Advisory Council Member
Corel Corporations, utvecklandet av CorelDRAW Graphics Suite
versionerna X4,  X5, X6, X7. Beta-testar kontinuerligt CorelDRAW Graphics Suite.

MEDLEMSKAP
Svenska Tecknare
– och Illustratörcentrum
Konstnärernas kollektivverkstad Nacka, Stockholm

ADVISORY COUNCIL MEMBER & BETA TESTER
Corel Advisory Council medlem, CorelDRAW Graphics Suite.
Betatestare, CorelDRAW Graphic Suite

INTERNATIONAL COMPETITION JURY MEMBER
Corel Quest for the Best
http://www.corel.com

FEATURED ILLUSTRATOR – IN MAGAZINE
Tidningsuppslag i Brittiska magazinet för illustration:  ”Digital Artist Magazine”, nummer 7 juni 2010.
http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?p=210

FEATURED ILLUSTRATOR
Featured illustratör på Svenska releasen av Wacom Intuos4 tablet, mars 2009.

PUBLISHED WRITING
Skrev artikel, handledning till Guideboken till CorelDRAW Graphic Suite X5: ”Insights From the Experts”. Artikel namn: ”Book Cover design & Illustation”. Översatt til många olika språk.

FEATURED ILLUSTRATOR
Featured illustratör med illustrationsexempel i CorelDRAW Graphic Suite X4 and CorelDESIGNER Technical Suite X4. ”Gallery/Welcome Screen”.

Program jag använder:

 • CorelDRAW Graphics Suite
  CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT
 • Corel PAINTER
 • CorelDRAW Technical Suite
  Corel Designer
 • Corel Videostudio Ultimate
 • Corel Aftershot PRO
 • WACOM ritplatta

 

Pennor & papper, några favoriter:

 • Skissblock, gärna lite gultonat papper, svart pärm
 • Blyertspennor
 • Tuschpennor, fine pigment liner
 • Markers, Touch Twin Marker från ShinHan art
 • Promarker, Letraset
 • Pitt Artist Pen, Faber-Castell

 

Och självfallet fotot på min och min sambo Mias underbara jycke Bella! (Border Collie mix)

Och självfallet min och min sambo Mias underbara jycke Bella! (Border Collie mix) med mig när jag sitter vid arbetsbordet.