Om Stefan

Foto Stefan Lindblad. Kanske inte Hemingways ”The Old Man and the Sea”, men väl kreatören och hans verktyg. En del av dem.

 

Illustratör, grafisk designer, konstnär. Arbetar heltid med mitt frilansande i egna firman Canvas Illustration & Design. 

Tre saker i huvudsak arbetar jag med: Illustrationer, grafisk design & utbildning i CorelDRAW. Ja, och eget utgivna böcker som exempelvis målarböcker.

Som illustratör & Designer: tecknar och målar både digitalt och traditionellt. Dator och papper. Använder gärna digitalt en Wacom Intuos PRO ritplatta. Cintique är ju inte direkt fel heller. Riktiga pennor: blyerts, pigment liner, tushpennor och tusch, ink markers. Ofta märkena Staedtler, Touch-Twin från Shin Han Art, Pitt Artist Pen från Faber – Castell och Kuretake. Skissblock: Ofta med svart pärm och snöre/band. Moleskine, Derwent och Daler-Rowney.

Arbete: Gillar att brainstorma, läsa igenom texter i början av ett uppdrag över en kopp java på ett fik på stan. Drar gärna med mig Laptop, mindre Wacom, pennor och skissblock.

Kurs och föredrag i CorelDRAW Graphics Suite – på svenska!

Jag håller kurser på plats och Onlinekurser på svenska, på min egen sajt: canvas.nu/onlinekurser. Olika företag anlitar mig för att på plats i deras lokaler hålla kurs i CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT på svenska. Ibland gör jag video webinar och skrivna tutorials direkt för Corel. Utnämnd av Corel Corp i Kanada till en av 8 CorelDRAW Master i världen.

 

.

Kaffe & Café, arbeta mobilt och stationärt på plats

Jag dricker en hel del kaffe och te. Gärna med en god kaka till. Maler kaffebönor hemma till morgonkaffet. En Caffe Americano gjord på dubbel espresso med lite mjölk. Trots att mina egna lokaler och ateljér kommit och gått genom åren, alltid finner mig sittandes på ett kafé någon timme eller tre, någonstans. Vare sig det är i Sverige eller utomlands. Sitta på Starbucks i staden Sedona i Arizona med Lucky Luke landskap utanför. Röda ökenlandskap och häftiga bergsformationer är ganska trevligt.

Service och kvalité

Allt mitt arbete till kund håller samma höga kvalité var jag än sitter och vem jag än gör jobbet åt. Alla arbeten tas om hand med samma höga kundservice.

När jag började

Jag har tecknat och målat sen jag fick mina första kritor och ritblock. När jag var 13 år bestämde jag mig för att bli konstnär, medans jag lärde mig jonglera med apelsiner och tänka över vad jag skulle bli i livet. Hade min första konstutställning på ett galleri i Gamla Stan i Stockholm vid 21 års ålder. Mitt första betalda illustrationsjobb något år innan. Har haft ett flertal konstutställningar och illustrationsjobb och mer än så sedan dess.

Musik 

Här en listen spellista jag satt ihop på Youtube. Exempel på ,usik jag gärna lyssnar på när jag arbetar 

 

Storformat

Exempel på större format på illustrationer: illustrationer till Sjöhistoriska Museet ”Vem är Pirat” 2009-2011. Som fölängdes till maj 2012. Exempel på måleri tavlor i storformat: Scandic Infra City hotel i Stockholm, 2002 och 12 akrylmålningar till Gutekällaren i Visby 1998. En 192 kvm stor näckrosmålning till Operakonsert uppsättningen Nessun Dorma till ”Opera i Bohus fästning”, 1994. En målning som fick bli en del av scenografin.

PRESS

 

 

FEATURED ILLUSTRATÖR

Corel Corporation som användare av PHOTO-PAINT
www.corel.com/photopaint

ARTIKEL:”INSIGHTS FROM THE EXPERTS”

2010 publicerades en tutorial/ handlednings artikel i mångmiljonexemplar och publicerad till flertalet olika språk, till Corel Corp i Canada, till deras version 15 av CorelDRAW graphics Suite X5. Dels i fyrfärgstryck på papper i en snygg bok samt digitalt. Läs mer >

RÅDGIVARE & BETA-TESTARE

Advisory Council Member
Corel Corporations, utvecklandet av CorelDRAW Graphics Suite
versionerna X4,  X5, X6, X7. Beta-testar kontinuerligt CorelDRAW Graphics Suite.

MEDLEMSKAP
Svenska Tecknare
– och Illustratörcentrum
Konstnärernas kollektivverkstad Nacka, Stockholm

ADVISORY COUNCIL MEMBER & BETA TESTER
Corel Advisory Council medlem, CorelDRAW Graphics Suite.
Betatestare, CorelDRAW Graphic Suite

INTERNATIONAL COMPETITION JURY MEMBER
Corel Quest for the Best
http://www.corel.com

FEATURED ILLUSTRATOR – IN MAGAZINE
Tidningsuppslag i Brittiska magazinet för illustration:  ”Digital Artist Magazine”, nummer 7 juni 2010.
http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?p=210

FEATURED ILLUSTRATOR
Featured illustratör på Svenska releasen av Wacom Intuos4 tablet, mars 2009.

PUBLISHED WRITING
Skrev artikel, handledning till Guideboken till CorelDRAW Graphic Suite X5: ”Insights From the Experts”. Artikel namn: ”Book Cover design & Illustation”. Översatt til många olika språk.

FEATURED ILLUSTRATOR
Featured illustratör med illustrationsexempel i CorelDRAW Graphic Suite X4 and CorelDESIGNER Technical Suite X4. ”Gallery/Welcome Screen”.

Programvaror jag använder:

 • CorelDRAW Graphics Suite
  CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT
 • Corel PAINTER
 • CorelDRAW Technical Suite
  Corel Designer
 • Corel Videostudio Ultimate
 • Corel Aftershot PRO
 • WACOM ritplatta

 

Pennor & papper, några favoriter:

 • Skissblock, gärna lite gultonat papper, svart pärm
 • Blyertspennor
 • Tuschpennor, fine pigment liner
 • Markers, Touch Twin Marker från ShinHan art
 • Promarker, Letraset
 • Pitt Artist Pen, Faber-Castell

 

Och självfallet fotot på min och min sambo Mias underbara jycke Bella! (Border Collie mix)

Och självfallet min och min sambo Mias underbara jycke Bella! (Border Collie mix) med mig när jag sitter vid arbetsbordet.