Snabba möten på PRINT 2013 mässan i Kista, Stockholm

På PRINT 2013 gick jag förbi monter för Manroland. Jag fick en snabb presentation och frågade vad Jan Runngren, Manrolands man på mässan ansåg företag borde ha i åtanke och kanske sats lite mer på inom trycksaker. Och speciellt när man tittar på en Manroland maskin. Han gjorde en presentation av bland annat deras folietryck. Han tyckte kunder bör utnyttja maskiner mycket mer, och trycka – med folie. Trycka mer lyxigt och gällande förpackningar: “Tänk belgisk choklad”. Jag fick se flera snygga tryck helt klart i deras två kataloger jag fick med mig, se bilder nedan.

Stefan-Lindblad_PRINT2013_ManrolandKista_1_2013
Jan Runngren, Manroland på PRINT 2013 mässan i Kista, Stockholm. Foto Stefan Lindblad
Manroland, katalogs framsida med folietryck. PRINT 2013 mässan i Kista, Stockholm. Foto Stefan Lindblad

Stefan-Lindblad_PRINT2013_ManrolandKista_2_2013

Manrolands katalogs framsida med folietryck, PRINT 2013 mässan i Kista, Stockholm. Foto Stefan Lindblad

Stefan-Lindblad_PRINT2013_Kista_3_2013
Manrolands katalog med folietryck, “Tänk belgisk choklad förpackning”, PRINT 2013 mässan i Kista, Stockholm. Foto Stefan Lindblad

Jag besökte också KE-Levin i deras monter där de fick visa upp sina tekniker i bland annat screentryck och transfertryck. Också intressant att se hur dessa två företag presentera sig på mässan. Nästan vägg i vägg och så olika, intressant i sig. Det ena ett internationellt företag, det andra ett lokalt företag.  Manroland med stora tryckpressar som lätt tar upp ett helt hus och KE-Levin som kanske i jämföresle tar upp en procent av ett rum. Visar på ett sätt det spektrumet tryckvärlden befinner sig i.

Ett annat företag jag träffade på mässan och fick en snabb pratstund med var Ni-Solutions, även kallat Network Innovations. Första gången jag i kontakt med detta företag var när jag inte fick någon riktig hjälp från en butik Skrapan, Södermalms lilla köpcentrum i gamla skatteverkets byggnad, därav namnet “Skrapan”, från vilka jag köpt en Wacom intuos 3 Pen Tablet. Jag behövde bland annat få tag i nya gummi grep under själva Wacomplattan. så att den inte glider omkring på bordet när man sitter och tecknar. Små men väl så viktiga. Ni Solutions sade att de skulle hjälpa mig med detta. Jag fick aldrig gummigreppen. De glömde i farten bort dem då jag blev inbjuden av dem att representeras som illustratör som en av två illustratörer i Sverige som använder Wacom Intuos tablett. Det var vid den officiella utgåvan av Wacom Intuos 4 tablett. De gjorde en större utskrift av en bild jag gjorde med Wacom Intuos 3 och Corel PHOTO-PAINT.
Läs mer om eventet här>

Stefan-Lindblad_PRINT2013_NiSolutionsKista_1_2013
Ni Solutions monter på Print 2013, Kista, Sweden. foto Stefan Lindblad

Männen från Ni Solutions monter på print 2013 mässan: Lars Thunström product manager om mitt namnminne inte sviker mig, samt hans kollega jag skakade hand med Magnus Lundgren.

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare
www.canvas.nu

Similar Posts