2006 & 20014 inget är helt säkert

Jag skrev på ett privat socialt forum, publicerade en uppgift, om hur det stod till i sverige år 2006 med arbetslösheten i Sverige jämfört med 2014. Det blev en del diskussion, rätt het. Det som missades var insikten om att ingen av oss människor kan till 100% säkerhet veta vad som kommer att ske – oberoende av vad det månne vara här i livet. Efter två dagar, idag, skrev jag mitt senaste svarsinlägg. Och här publicerar jag det också. För skojs skull.

“Varför är det viktigt att visa på att något stod okey till redan 2006, om än dock långt från felfritt? Jo för 2014 är allt långt ifrån felfritt, om än dock en hel del är helt Okey. Och ibland bra. Det jag tröttnar ofantligt snabbt på är folks ovilja att se det som var bra. Bara för att en färg är deras favoritfärg. Att visa på något sedan förr betyder inte per automatik att allt eller ens de som var ansvariga var felfria. Att påstå att samma involverade 2006 eller 2014 skulle rasera allt per automatik när det stormar är inget annat än personlig övertygelse baserad på ideologi. Inget annat. Statistik är till sekunden den levereras gränsande Kaos teorin. För allt vi tills den sekunden vet, det kan förändras lika snabbt som en partikel i universum enligt Kaosteorin. Vi vet att en reaktion sker men inte vart den leder.

Så, nu har jag svarat. Nu ska jag jobba. Och var min hand drar pennstrecket kan jag endast statistikt och erfarenhetsmässigt tro mig veta, men när handen och hjärnan rör på sig, då träder ett annat in, mysteriet.”

 

Stefan Lindblad

Similar Posts