Uncategorized Gott & Blandat

A-kassa, jag har inte, men de som har – vilket slag i ansiktet

Jag själv har ingen A-kassa, och jag är inte arbetslös, jag har enskild firma. Något jag riktigt stör mig på är denna idiotiska regering vi numer har. Den är verkligen en cynisk grupp människor. Sen kan de ju som privatpersoner vara supertrevliga. Men cyniska när det gäller A-kassan minst sagt. Varför?

Jo här går folk och betalar för sina egna pengar in till A-kassan, en sorts försäkring inför sämre tider för dem själva, så som många har det idag, sämre tider. Varje månad betalar de in. Så vad händer då när det blir ”personals rörlighet på marknaden”, som någon politiker & VD brukar uttrycka sig. Jo de får veta att de omedelbart måste inställa sig och vara beredda på att flytta från Ystad till treriksröset om det är där ett arbete finns, annars förlorar de sin A-kassa. En försäkring de själva troget betalat in till varje månad för egna pengar.

Min personliga åsikt är att alla de som betalar in till A-kassan för sina helt egna pengar till att börja med ska få slippa göra ett enda jäkla dugg. Inte behöva söka jobb eller flytta runt som ett feladresserat paket på posten, bara för att det finns ett jobb i tjotahejti. Sen när när de är utförsäkrade, ja då ska de självfallet ta tag i sin situation, men de ska banne mig få bestämma själva vad de ska göra med sina egna pengar.

Similar Posts