Affisch till en pjäs

Här är en affisch jag gjorde till pjäsen “Noshörningar” efter en novell av den rumänske författaren Eugene Ionesco. Denna specifika uppsättning kommer ske i Sverige, stockholm, och möjligt i andra städer också, som jag vet idag i alla fall. Den har blivit uppsatt i norra Sverige tidigare, på Norrbottensteatern om jag minns rätt. Den manlige skådespelaren är Henrik Gustafsson, som nyligen avslutat inspelningen av en svenks film, som bland annat Izabella Scorupco kommer ha en av de ledande huvudrollerna i.

Henrik Gustafsson och jag kände inte varandra tidigare, när han på ett kafé i Stockholm, frågade mig om jag kunde tänka mig att göra en affisch till hans uppsättning av just pjäsen “Noshörningar”. Kafét är ett litet kafé just utanför tullarna i Stockholm, längs Nynäsvägen. En plats man kan sitta ned på och teckna och läsa och arbeta. Kanske inte det kafé man först tänker på, men ett som besöks av de i kvarteret, och många hantverkare. En bra plats för en frilansare som mig själv.

Henrik frågade mig om jag kunde göra en affisch i en B-films stil, lite serieaktig, såna som gjordes på 50-60-talet i USA. Han hade fått en affisch gjord åt honom när han satte upp den i norra sverige, men ville nu ha en ny. Jag sade ja, och efter en tid så blev den klar. Jag gjorde den helt och hållet i Corel Photo-Paint och min Wacom, digitala penna. Det var kul att göra den. Det var viktigt att inte göra den för märkvärdig och stylish, utan hålla det enkelt och snabbt i pennstrecken. Och efter en tids bollande fram och tillbaka mellan Henrik och mig själv, detta är hur den blev. Ps. Titeln är menad att vara lite off center.

Stefan Lindblad
Illustratör & konstnär
http://intressant.se/intressant

Similar Posts