| | |

Ai Radio och Poddcasts är artificiellt

AI till folket? Jag gillar science fiction, och framtiden om att vi bor i olika galaxer och så vidare men, att lyssna på en radio/podcast sändning gjord av en digital röst, en AI är nog bland det mest osexiga som finns. Hörde en från en ai radiostation i Stockholm tidigare idag.

Ska man få mig med på tåget så måste ändå det hela kännas mänskligt.

Redan idag görs en hel del med AI. Och det är väl okey med text som rapporterar schematiskt små notiser. Men röster? Bilder? Det är ok till en viss del. Att sitta med en chatt support som inte förstår mitt problem med en pryl jag inhandlat, eller förbjude – samtal med en myndighet – som konstant föreslår fel saker och lösningar, det är mer än osexigt – det är enerverande. Det är inte bra för hälsan.I en framtid långt långt fram i tiden i en galax och planetsystem långt långt bort, hoppas jag det sitter riktiga människor som pratar i den tidens motsvarighet till radio och Poddcasts.

Min tecknade illustration här med texten är tecknad med tuschpenna på papper. Men kunde likaväl gjorts med digital penna i datorn. Med min hand i båda fallen.

Stefan Lindblad
Illustratör, designer, konstnär som gillar framtiden

Similar Posts