Uncategorized Gott & Blandat

Bamboo Stylus Pocket pen från Wacom

 

Bamboo Stylus Pocket pen från Wacom.

Gadgets är roliga när de fungerar och speciellt roligt för mig är prylar som jag gillar och använder- som Bamboo Stylus Pocket. Skulle jag använda den? Kanske.

Är den tryckkänslig?
Nu är jag yrkesverksam konstnär, illustratör och grafisk formgivare, nej för mig är den inte tillräckligt tryckkänslig för att arbeta med, men så jämför jag med en helt annan Wacom produkt, Intuos, och jag har mina specifika krav. För andra användare kan det vara den perfekta pennan. Jag förstår att folk kommer att gilla den här produkten från Wacom, men jag kommer inte använda den i mitt arbete när jag ritar och målar.

Varför?
Jag skulle istället ta mitt skissblock och en vanlig penna och rita LIVE – på papper helt enkelt. Eller använda en Wacom Inkling. Jag använder redan en Wacom Intuos ritplatta i kombination med mina grafisk illustrations & designprogram, med en hel radda av tryckkänslighet och verktyg som är absolut avgörande för mitt arbete och när jag gör bilder för nöjes skull. Skulle jag lägga till en annan gadget liknande produkt att använda i mitt arbete utöver Wacom Intuos tablett skulle det som sagt vara en Wacom Inkling.

För någon som inte själv är konstnär och illustratör som ritar och målar dagligen i sitt arbete som jag själv, kan detta vara en rolig och användbar produkt likväl. Ladda ned en app för  att skissa och börja rita. Helst från Wacom eller annan professionell programtillverkare. Bry er inte om gratis eller andra betalappar för smartphones, de har sina begränsningar oftast.

Jag har haft en Wacom Intuos sedan version 1 och ritat & målat med perfekt resultat i kombination med mina grafiska illustrations och designprogram CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT och Corel Painter. Och jag har tappat Wacom Intuos ritplattan på golvet flertalet gånger både inomhus och utomhus på marken. Och Wacom Intuos fungerar perfekt fortfarande. Ibland måste jag installera om drivrutinen eller installera en ny drivrutin, men det är enkelt och det fungerar bra.
Ladda ned och installera Bamboo Paper appen från Wacom.

Det som är bra med Bamboo Stylus Pocket är att den gör det den är avsedd att göra. Men om du inte använder Wacom Bamboo Paper appen från Wacom så kan du råka ut för dåliga appar som gör hela upplevelsen urtråkig.

Använd den som en gadget eller i arbetet – men inte i något konstnärligt eller designarbete . Trots allt är det inte en Wacom Intuos, utan en penna som är bra att ha till hands för snabba streck och anteckningar.

Features

+ Fyra färgade ringar för att kunna göra pennan lite personlig.
+ Möjligt att förlänga pennans penskaft för bättre grepp
+ En clips för att kunna hänga den i ens smartphone

Läs mer om Bamboo Stylus Pocket från Wacoms egen webbsida

1) http://www.wacom.com/creative/products/stylus/bamboo-stylus
2) http://www.wacom.com/creative/interests/on-your-mobile-device/note-taking

 

Stefan Lindblad
Illustratör, konstnär & grafisk formgivare
www.canvas.nu

Similar Posts