Besökte Dustin Expo 2019 IT-mässan i Globen

Jag tog mig till Dustin Expo 2019, Nordens största it-mässa. En mäss väl värld att besöka. Startade idag torsdag och fortsätter till och med lördag i Globen Stockholm. Och det är gratis entré.

Nordens största IT-mässa Dustin Expo, Globen Stockholm. Foto Stefan Lindblad

Det må varit lite mulet utanför Globen, men väl inne på mässgolvet där annars hockeylag spelar och konserter hålls var det desto varmare ljus och stämning som satte tonen.

Konftel, video och konferenstelefoner

Efter lite chit chat med värdar från Dustin som delade ut programblad, landade jag i montern hos svenska företaget Konftel. ”Konftel, global ledare inom konferens- och högtalartelefoner ”. Ett företag som tillverkar konferenstelefoner och video för distansmöten. Kommunikationslösningar som gör det enklare och effektivare så att alla kan vara med och prata och synas samtidigt. Ni kanske använder en själva i era egna konferensrum. Om inte, så kan jag rekommendera en närmar titt under mässan eller på Konftels egen hemsida. Konftel erbjuder produkter för både röst och video så det finns en del att titta närmare på.

Stefan Lindblad illustratör fotograferar. Medverkande från Konftel är Marinette Isaksson och Ulrika Larsén

På mässan stötte jag ihop med två trevliga och kunniga personer från Konftel, och vi passade på att ta ett kort innan jag drog vidare till andra företags montrar.Eftersom Konftel erbjuder både video och röst, var det roligt att ta ett kort där vi syns via monitoren på väggen i deras monter. Här ser ni yours truly Stefan Lindblad, illustratör med kamerian i högsta hugg, Mariette Isaksson från Konftel och Ulrika Larsén, Brightstar nordics.

Konftel

WACOM, världens bästa japanska produkter för Illustratörer, designers och fotografer. Så enkelt är det bara.

Jag är illustratör och grafisk designer. Och att som illustratör gå på en IT mässa och veta om att WACOM ställer ut ett urval av deras ritplattor, gör det till ett måste att besöka deras monter. Jag använder Wacom tablets, ritplattor i princip varje arbetsdag. Jag har en med mig i min ryggsäck för när jag jobbar ute med min laptop och skissblock. Och andra Wacoms på min arbetsplats hemma. Wacom visade allt från Wacom Intuos PRO till olika WACOM Cintiq modeller. Tänk så mycket häftigt man kan designa, teckna, måla och bildredigera med dessa fantastiska verktyg. Jag har använt WACOM produkter sen runt 1999 om jag minns rätt. Och det kommer alltid fram den ena spännande och användbara produkten.

En av de spännande och användbara produkterna jag såg på mässan var bland annat en ny smalara, slimmar penna – Pro Pen Slim. Föreställ er vilken penna som helst från Wacom – och att den nu finns en slimmare variant. Vä värt att titta närmare på för er som har lite smäkrare fingrar och händer än mina händer. Samma high-tech. Samma kvalité. Bara lite slimmare!

WACOM Pro Pen Slim till vänster om den mer vanliga till höger. Fotograf Stefan Lindblad, illustratör. Visades på Dustin Expo 2019. Nordens största IT mässa

Det var kul att göra en ny bekantskap med de som var från WACOM i deras monter, samt så klart Bengt Andersson, som jag känt sedan jag var en av två illustratörer ihop med John Wallin Liberto som visade illustration i storformat och John som tecknade LIVE, nder releasen av Wacom Intuos 4 på Munchenbryggeriet i Stockholm.

Nån dag köper jag kanske en Wacom Cintiq 16 PRO eller någon annan av deras olika on-screen modeller. Men, trots att de är minst sagt ganska fantastiska så fredrar jag den minst lika professionella plattan Wacom Intuos PRO. Och det för att jag gillar min stora externa skärm, monitor och inte vill se min hand i vägen medans jag tecknar och målar i mina grafiska favoritprogram Corel PAINTER och Corel DRAW Graphics Suite.

Wacom Cintiq 16 PRO med 4 k skärm i härdat glas. och Wacom Cintiq 16 med full HD 1920 x 1080 skärm

Jag är en som gillar ASUS Zenbook Pro latops. MIn egen är minst sagt fantastisk. Min har ett par år på nacken, men känns fortfarande som ny. Tog tillfället i akt att snegla och titta lite närmare på deras senaste modell av Asus Zenbook pro 15. Snygg och säkert lika trevlig att jobba med.

Fotograf Stefan Lindblad. Asus Zenbook Pro 15 i mitten på bilden.

För mig som illustratör som jobbar med tunga bilder kan jag inte annat än att rekommedera deras maskiner varje dag i veckan.

wacom

Jag avrundar det här blogginlägget om mitt besök i Globen – som fyller 30 år i år – med en bild jag tog av en Wacom och deras monter.

Wacoms monter på Dustin Expo 2019. Bengt Andersson från Wacom i vitt. Foto Stefan Lindblad

Nu var inte Corel eller Nokia med på årets mässa. Att Nokia inte var med kändes lite tråkigt, med tanke på att Samsung och Huawei fanns representerade. Och jag hade inte tackat nej till att få titta på och hålla i senaste Nokia 9 PureView. Corel var som sagt inte heller med, men eftersom Dustin säljer CorelDRAW Graphics Suite och Corel PAINTER så hade det varit lite kul. Speciellt som att Corel släppte en MAC version av CorelDRAW Graphics Suite, 12 mars 2019 ihop med den mer vanliga Windows versionen av samma programsvit. Och Corel fyller 30 precis som Globen i år. Ni kan läsa min blogg om CorelDRAW 2019 för Mac här.

Efter mässan blev det ett besök på Espresso House i Globen. Lite gott fika och jobba lite med illustrationer i datorn.

Stefan Lindblad

Illustratör, grafisk designer