Illustratör, stefan lindblad, illustration, bil, blogga, blondinbella, kenza, Stefan Lindblad, Skog, natur, på kurs, hundkurs, teckna, skissblock
| |

Blogga, det kan ge uppdrag!

Illustratör, stefan lindblad, illustration, bil, blogga, blondinbella, kenza, Stefan Lindblad, Skog, natur, på kurs, hundkurs, teckna, skissblock
Teckning, Illustration Stefan Lindblad

Bloggar ni? Det gör jag. En stor del av mina uppdrag får jag genom mitt bloggande. En viktig ingrediens är content – innehåll. Och att det är bra och adekvat material. Men om man bloggar ofta, och är ensam om att sköta bloggandet, så kan en hel del blogginlägg riskera bli slentrianmässiga. Man kan tappa styrfart. Och vi kan inte alla bygga en läsarkrets som Löwengriperskan blondinbella Isabella Löwengrip och Kenza Zouiten.

Men trots att min läsarkrets antal är så brutalt mindre än hennes och Kenzas, och bloggar så mycket mindre, så har min blogg resulterat i uppdrag inom illustration, grafisk design och originaljobb. Vissa år har säkert så mycket som en tredjedel av mina uppdrag genererats via mitt bloggande. (Resten är word of mouth/referenser, Cold Calls/Kalla samtal och nätverkande). En orsak till detta – trots att Blondinbella, Kenza och jag är MILSVID ifrån varandra – är SEO i alla sina former en stor del av detta.

Får ni inga kommentarer? Ingen fara. Det är fler som läser än kommenterar. Och alla vill inte kommentera. Så, lägg upp en bild, skriv något adekvat, litet som stort. Och glöm inte alt-taggar, hashtags osv till alla era bilder i blogginlägg. Och hur ni döper era bilder. Som exempel hittas en illustratör på Google och Bing och därmed er blogg och hemsida lättare i olika sökmotorer om en bild heter just: ”illustratör-Stefan-Lindblad.jpg”

Stefan Lindblad

Illustratör och grafisk designer

Gillar ni bloggen, fått tips, och vill supporta, uppskattas alltid en fika. Klicka på kaffe-knappen nedan. Tack! Den tar er till PayPal.
Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!
Similar Posts