Cap & Desing vill göra om sig igen…

Tips till redaktionen på Cap & Desing om de skulle läsa denna blogg 😉

Magasinet Cap&Design vill göra om sig igen. De vill att läsare ska svara på enkät och ge feedback. Bra, roligt, toppen – men… de kommer ju tyvärr fortfarande bara skriva om Adobeprogram, visa alltför lite illustration och visa det mer som en ursäkt att “Jo ja just det, illustration ja” och sen blir det som vanligt. Allt känns hemtamt reklamigt och fint. Problemet för en tidning som Cap & Design oberoende hur bra den än är – är slentrian. Och upprepandet av gamla slagdängor. Gå på säkra kort, se slick ut, stockholmsk. Jag har alltid gillat Cap&Design även när den gick ner sig i ett otydligt inspirationsträsk för ett antal år sen. Det var då Per Torberger denna tidigare Chefredaktör fick tag i snedseglande magasinredaktionen och gjorde en uppryckning, sen slutade han. Innan Per fanns den eminenta chefredaktören Ida Kärrby.

Magasinet WIRED verkar också ha hamnat i något sorts bakvatten. Men det är ju Cap&Design som vill göra om sig och göra sig bättre och därmed mer intressant. Hoppas detta går.

Eftersom jag är användare av CorelDRAW och Photo-Paint från Corel så kan jag och andra aldrig vända sig till Cappen för programinspiration. Jag löser dock detta på annat sätt. Men så är det tyvärr, en miss igen från Cappen. Att skriva om fler program från andra programmakare, inte ur ett tvunget måste, men utifrån ett nyfiket javisst, kan de få läsare att känna sig nyfikna och kanske inspirerade.

Ta CorelDRAW Graphics Suite X6 som exempel. Ingen verkar veta i Sveriges mediavärld, och Cap & Design skriver inte om det heller, men CorelDRAW och PHOTO-PAINT anses numer vara det ENDA helt helt ICC-compliant programmet – inte som Adobe “nästan”. Färghanteringen fick en riktig genomgång i och med CorelDRAW Graphics Suite X5 med färghantering i världsklass, med flera nya bra verktyg. Och med helt nya versionen CorelDRAW Graphics Suite X6 ÄNNU MER av den varan. Men på Cap & Desings redaktion råder en total tystnad. Allting är ADOBE WORLD. Detta med färghantering är ju en rätt seriös sak inom tryckta medier. Lär er mer om CorelDRAW och Photo-Paints färghantering och ställ frågo i deras utmärkt avktiva forum www.coreldraw.com

Tidningar och redaktioner av den här nischade sortens artiklar och ämnen riskerar alltid att bli alltför slentrianmässiga och satsar på säkra invanda eller det som de utlyser till hippt eller “de 10 bästa formgivare 2012”. Tröttsamt.

Cap & Design har ett arbete att göra, frågan är om de gör det ordentligt.

Fyll i deras enkät om ni vill här http://capdesign.idg.se/2.990/1.466698/tyck-till-om-innehallet-i-var-tidning-och-sajt

 

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare
www.canvas.nu

Similar Posts