Corel PHOTO-PAINT – fullt Opentype stöd

Corel PHOTO-PAINT har fullt stöd för Open Type.

Corel PHOTO-PAINT motsvarar Adobe Photoshop, för den som är ny inför Corels bildredigerings och -illustrations program. När jag skriver det här är Corel PHOTO-PAINT X6 redan ute på marknaden och ingår i programsviten CorelDRAW Graphics Suite X6.

Redan med version X5 och dagens version X6 ingår fullt stöd för Open Type. Det är för oss som arbetar med text  i bitmap/raster program självfallet en mycket bra funktion. Redan 1997 när jag började använda Corel Photo-Paint och CorelDRAW, var det bland annat textfunktionen i PHOTO-PAINT som gjorde att jag bytte bort Adobe Photoshop, som då hade en irriterande textdialog som alltid var i vägen när man skrev text. Och fortfarande tycker jag själv att texthanteriongen i Photo-Paint passar mig bättre.

Jag rekomenderar en närmare titt för de som redan har eller funderar på att börja använda PHOTO-PAINT (CorelDRAW Graphics Suite). Självfallet har även CorelDRAW fullt stöd för Open Type. Läs mer om själva PHOTO-PAINT här> Läs mer om programsviten och ladda ned en testversion på Corels egen webbsida här >

Stefan-Lindblad_Corel-PHOTOPAINT_X6_opentype_2013

 

Stefan LIndblad
Illustratör, grafisk formgivare
www.canvas.nu

Kommentera gärna! - Comment, yes!