Det blev en blänkare i Cap & Design, tack!

Jag är inte mycket annorlundare än de flesta andra; ibland är det roligt med lite extra krydda, sånt som gör vardagen lite gladare, roligare, med smilbanden på. Barnet i en tycker det är roligt – tidningen Cap & Design nämnde min utnämning till CorelDRAW Master (”Master av Corel” som Cap & Design kallar det). Och att jag därmed blev inbjuden att resa till Corels Huvudkontor i Ottawa, Kanada. Och självfallet är det både en ära att först bli utnämnd av Corel till ”CorelDRAW Master” och sedan få komma på besök hos dem i Ottawa, Kanada. Som jag skrivit tidigare var det en helt underbar resa som var packad med aktiviteter och möten med människor. Samtidigt fick jag några kvällar för mig själv då jag kunde strosa runt i kvarteret och dessutom få en trevlig teaterupplevelse på NAC, Ottawa National Arts Center, the English Theatre; http://nac-cna.ca/

Skrev lite om resan i sig på min egen blogg, samt till Corel, deras egen officiella blog.

Dela med sig med något foto eller två är väl legio att göra, så här bilder från bland annat planets vinge när vi hade kommit in i Kanadas luftrum, förbi Grönland. Och min första frukost på Marriot Hotel i Downtown. Att läsa tidningen Ottawa Citizen och The Globe and Mail och se kanadensiska illustratörskollegors jobb i dagspressen. För övrigt har vi fått en rätt tråkig dagspress i Sverige när just illustrationer fått så lite utrymme – igen. Det är som att det inte vill sig riktigt. Visst illustrationer kostar men en bra illustration, som den i Ottawa Citizen skulle ge så mycket åt exempelvis DN, SVD ochsåvidare. Kanske de skulle sälja mer om det vågade mer i just det fallet.

WP_001704Stefan Lindblad, foto copyright. Över Kanadas luftrum, passerat Grönland, 2012. Mot Ottawa!
WP_001707Stefan Lindblad, foto copyright, Första frukosten på Marriot Hotel Courtyard, Downtown Ottawa, Kanada

Frukost på Marriot Hotel, Courtyard, Downtown Ottawa, Kanada. Dalhousie 350Stefan Lindblad, foto copyright, Första frukosten, läsande tidningen Ottawa Citizen på Marriot Hotel Courtyard, Downtown Ottawa, Kanada

WP_001771Stefan Lindblad, foto copyright, Regn och rusk väckte mig sista morgonen i Ottawa, Kanada. Jag gick ned för att ta frukost och vid hissen tog jag denna bild. Dagen innan var det flera minusgrader, lite snö och isigt. Ungefär som stockholmsväder med andra ord 🙂 . Flög hem till stockholm, och anlände dagen efter svensk lokal tid i stockholm och möttes av – snöstorm!

Om jag förstår det rätt så ligger sveriges ambassad i Ottawa även där. Huset i hörnet i rött tegel med klocktornet. I det huset tog jag en grillmiddag för mig själv innan jag tog en fika längre bort innan jag senare tog mig till teatern.

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare, konstnär
www.canvas.nu

 

 

Similar Posts