Gallery Sthlm Ramverkstad, Globen, Gallerix


Jag har gjort illustrationer och bokomslag till flertalet böcker för olika vanliga bokförlag, som barn och ungdomsböcker åt Berghs, Hegas och Nypon förlag. Det är roligt självfallet. Att ge ut en helt egen bok är speciellt. Det kräver helt enkelt att jag gör precis allt själv: skapa, producera, tillverka, marknadsföra, sälja osv. Helt enkelt en målarbok med färgläggnings historier

Mitt äventyr med målarböcker, pågick under början av 2016, 2017 och första månaderna vintern 2018, då tredje och sista målarboken i min målarboksserie gavs ut. Jag gav ut dessa tre böcker helt själv. Från idé, hela processen med att teckna, illustrera, produktion och färsäljning. Det var ett spännande och roligt projekt. Mina målabörcker finns idag tillgängliga via olika onlinebutiker, fysiska pappersutgåver , samt min egen online butik där jag säljer eboks versionerna, här på min hemsida under www.canvas.nu/shop


På den här sidan skriver jag som kompliment till min blogg, om min boks äventyr. Avdelat med datum.

Butiker som sålt/fört ”Stockholm Urban Mix” är dels fysiska butiker, samt onlinebutiker.
Fysiska butiker med butikslokal i Stockholm
  • Cafe/Store Snickarbacken7
  • ICA Bea Kvantum, T-bana Svedmyra (Stockholm)
  • Söderbokhandeln Hansson & Bruce
  • Gallery Sthlm Ramverkstad

——————————————–

Söderbokhandeln, Götgatsbacken, Södermalm i Stockholm, som sommaren 2016 köpte in min målarbok för vuxna, Stockholm Urban Mix

Till skillnad från annars då en personalstyrka på ett bokförlag sköter det mesta av de olika praktiska sakerna i ett bokprojekt, i framställandet av en bok, som sälj, redigering, trykerier osv. Därför blir det extra roligt när exempelvis Söderbokhandeln på Götgatsbacken, Södermalm i Stockholm, och lokala ICA Bea Kvantum, köper in boken, från en som ger ut en bok helt själv – Indie Publishing/ självpublicering. Det blir lite som ens eget barn. Och att få se bilder från de som köpt boken i butikerna. Det är mycket speciellt och värmer.

Jag cyklade förbi Söderbokhandeln på Götgatsbacken i juni/juli. Parkerade cykeln, och tänkte: ”Jag provar”. Jag som många andra bokälskare,  gillar denna bokhandel lite extra: Söderbokhandeln. De fattade tycke för min målarbok – och de säljer annars inga andra målarböcker då de har väldigt få som frågat efter just det. Men just min bok tyckte dem om. Och ville sälja. Det värmde. Och de köpte in några ex på stående fot.

Liknande blev det med ICA Bea Kvantum I Svedmyra, Söderort, närförort till Stockholm. Jag gick in för att köpa ett vadderat kuvert, och skicka iväg ett exemplar av min bok. Två i personalen såg omslaget och bläddrade i boken.  De ringde sin kollega, inköpare, och de också köpte in ett antal ex av målarboken Stockholm Urban Mix. En bok med bilder från Stockholm,  och lite lokalt. En bra kombo kan man säga. De säljer fortfarande boken. Gå en trappa ned, rulltrappan. Där finns den!

Ni har kanske sett omslaget till målarboken Stockholm urban Mix. En köpare av boken, gick först in på Söderbokhandeln, och tog sig senare cirka 30 meter upp för backen, och fotograferade sig själv med boken i sin hand. Framför gamla Fenix Bar, numer Starbucks Coffee på Götgatan i Stockholm. Sånt värmer lite extra när fotot sedan skickas till min email. Ps. publicerar fotot med tillåtelse.

 

 

Det värmde också när Charlotte Borneklints Bondmorans Facebook grupp för målarboks älskare gjorde en videopresentation av min målarbok Stockholm Urban Mix.

 

Sen att det även gjordes en liknande video om min bok av Jennifer Rose Shaffer, Facebook gruppen ”The Creatice Coloring group”, med säte i Florida, USA, gjorde inte saken mindre rolig direkt!

Stockholm 2016-08-01

Snickarbacken7, återförsäljare, Stockholm Urban mix, Stefan Lindblad, Målarbok för vuxna

Butik & Café Snickarbacken7. Samma gautadresss som dess namn.

Butik & Café Snickarbacken7.

Samma gautadresss som dess namn. Mitt i hjärtat av Stockholm. Ett stenkast från Humlegården, Kungliga biblioteket och Stureplan.. Ni kan följa boken även på www.instagram.com/stefanlindblad med bilder från boken.

 

Snickarbacken7, återförsäljare, Stockholm Urban mix, Stefan Lindblad, Målarbok för vuxna

Min bok, målarboken för vuxna: Stockholm Urban Mix.

Min målarbok finns att köpa via Amazon, Stockholm Urban Mix, Stefan Lindblad. Öppet 24 timmar om dygnet, världen över. Den finns ibland även tillgänglig i olika mindre butiker, som säljer produkter som inte bara är från de stora media och förlagshusen. Utan även vågar sig på ”Indie Publicerare” / Egen utgivare. En sådan butik är excellenta butiken och cafét Snickarbacken7. Som har samma adresss i Stockholm som sitt namn. Det är ett riktigt bra mysigt och trendigt cafe & butik på samma gång. Ni kan ta en utmärkt kaffe, bakverk och lunch. I en härlig miljö. Samtidigt som ni kan köpa allt från kläder till böcker. Ja, som exempelvis min målarbok för vuxna: Stockholm Urban Mix!

 

Allting börjar alltid med – ja, en. En teckning, en idé och sen till produktion. Jag har arbetat med flera traditionella bokförlag, fortfarande roligt. Mina egna projekt, Indie Publishing/egenutgivning är det som jag valt göra helt själv. En idé och snabbt få sätta i produktion. Och då använder mitt Imprint ”Canvas illustration Press”.

ImageSlider_Stefan-Lindblad-Colouring_Book_for_Adults_Stockholm-Urban_Mix-2016_WaynesCoffee

 

Målarboken Stockholm Urban mix är den första, mer på gång.

Hur skapar jag teckningar och mina målarböcker? Idéer, inspiration, research och sen helt enkelt jobba. Papper och pennor, dator, grafiska program och digital ritplatta. Research kan betyda mycket. Bland annat fotografier. Idéer och inspiration är snabbt borta med vinden, när man som mest behöver dem. Det är då alla fotografier jag tar med min Smartphones kamera, och skisser i mitt skissblock hjälper till. Ibland ett foto i närbild, ibland bred bild med mycket information. Exempelvis, hur tecknar man en häst, om man aldrig på riktigt sett och studerat hur en häst ser ut. Det är då det är bra att gå till sitt arkiv med referensbilder. Att sitta på ett kafé, och teckna av det som jag ser i mitt skissblock, det går utmärkt. Ibland är det bra att snabbt kunna gå tillbaka, i form av ett foto. Då kan jag snabbt se färger som fanns på platsen. Få perspektiven korrekt om jag missat något i mitt skissblock.

Stefan-Lindblad-hastar-horses-teckningSkissblocket-2016

Pennteckning, blyerts, i mitt skissblock. Teckning gjord på landsbygden precis utanför Stockholm, i Sorunda. Jag satt på rätt sida om staketet mellan mig och hästarna. De var lika nyfikna som bonden, som blev glad när han såg vad jag tecknade för något. En fröjd att bara sitta där och teckna. samtidigt en perfekt referensbild.