Formex hösten 2015 – rykande färsk rapport från fronten

Stockholmsmässan, Älvsjö, formex 2015, Stefan Lindblad illustration och Design

Vart tredje eller fjärde år drar jag mina ben, själ och hjärta till Formex i Älvsjö.  Mässan för kommers, företagare, inköpare och ett och annat föredrag. Det är spännande varje gång att titta runt på vad som är på gång, och vad som kommer försöka få sig självt ut på marknaden.

Varför drar jag mig då ut dit, jag som inte säljer produkter, än. dels är det alltid roligt att träffa min gamla arbetskollega Helena. Hon kommer upp från Göteborg, och vi får möjlighet att prata utanför Facebook. Den här gången hjälpte hon företaget Pluto produkter.

Pluto Produkters produkter på Formex mässan, Älsjö, Stockholmsmässan 2015. Foto copyright Stefan Lindblad
Pluto Produkters produkter på Formex mässan, Älsjö, Stockholmsmässan 2015. Foto copyright Stefan Lindblad

Men det är även en mässa då jag själv tar chansen att möta små och medelstora företag som behöver, och vill, alternativt är intresserade av mina illustrations och design-tjänster. Och i år blev det en del nya möten igen. Visitkort som byttes. Och trevliga, snabba möten “on the fly”. Jag hoppas det kan komma att bli en del samarbeten. Företagen var intressanta, och människorna verkade riktigt trevliga.

Rita Assor, möter, Stefan Lindblad, Formex 2015, Stockholm
Stefan Lindblad möter Litauiska designern och grundaren Rita Assor på Formex mässan 2015

Ett möte som stack ut var det möte som jag fick med designern från Estland, Rita Assor som ställde ut produkter med sin egen design, mönster och illustrationer. Spännande och alltid roligt att träffa andra designers och illustratörer som en själv, och från andra länder dessutom.  Sen var det ju extra roligt att Rita arbetar i Corel PAINTER, så som jag själv, samt att jag fick möjlighet att prata CorelDRAW i åtminstone 5 minuter, vilket alltid är kul. Överhuvudtaget är det roligt med kreativa kollegor. Rita Assor var trevlig och energisk designer, som gör riktigt fina saker. Och bra handsydda produkter.

Miurio decor, Rita Assor design, illustration
Miurio decor, Rita Assor design, illustration

Efter mötet med Rita Assor, gick jag vidare och hamnade i C-hallen. Där kom jag fram till Åre bageri. Jag fick en smakbit av deras chokladbiscotti, och deras utmärkt gjorda espresso på kaffebönor från Arvid Nordqvist. Precis vad jag behövde just där och då. Imponerande att den som gjorde kaffet till mig, inte ens dricker kaffe själv.

Åre Bageris förpackningar och logga är fina, skulle dock vara trevligt och inspirerande att få chansen att illustrera och designa till produkter som kaffe och kakor själv, då jag dels gillar bild & form, och kaffe och kakor. Vilket låter som en perfekt mix, inte sant!

Åre bageri

Åre Bageri, Formex 2015
Åre Bageri, Formex 2015, foto Stefan Lindblad

det var dags att börja tänka avgång, och cykla inåt stan igen, en skön uppfriskande cykeltur längs med Huddingvägen, se kanten årstafältet och Enskede Gård med Enskede Gårds Bageri & Kafé i parken. det var en lång och intensiv förmiddag på Formex. Det var också skönt att börja varva ned för att varva upp, och få jobba med Infografiska illustrationen till tidningen Elinstallatören.

 

Stefan Lindblad
Illustration, grafisk design, konst
www.stefanlindblad.com
www.canvas.nu

 

 

 

 

 

Similar Posts