Illustratör, Illustrator, Stefan Lindblad, CorelDRAW Tidningen Fokus, nyhetstidningen, illustration, november, 2018
|

Gjorde en redaktionell illustration om svartvit film, för tidningen Fokus

Fick uppdraget av nyhetstidningen, veckomagasinet Fokus, att skapa en redaktionell illustration om svartvit film, för tidningens kultursidor, “Kulturstart”. “Den svartvita filmen är tillbaka”.Artikeln handlar om hur många filmregissörer vill göra svartvita filmer. Men av olika skäl, som pengar och hur stor publiken förväntas bli, i relation till om det är en färgfilm, blir svårt rent ekonomiskt.

Jag gjorde illustrationen som en vektor illustration (i CorelDRAW). Och det var en ganska självklar sak, att det skulle göras i svartvitt, gråskala. Det var tidningens önskemål, och det är vad jag själv hade föreslagit i vilket fall som helst.

Även om illustrationer ibland göra i svartvitt, så är inte det alltid en självklarhet heller. För just film dock, så är detta ekonomiskt ett större investering. ni kan läsa artikeln i sin helhet i papperstidningen och online via Fokus hemsida, länk här: “Den Svartvita filmen är tillbaka“.

Svårt som det, rent krasst ekonomiskt, så tävlar samtidigt två svartvita filmer i prestige Oscars.

Stefan Lindblad

Illustratör

Gillar ni bloggen, fått tips, och vill supporta, uppskattas alltid en fika. Klicka på kaffe-knappen nedan. Tack! Den tar er till PayPal.
Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!
Similar Posts