Uncategorized Gott & Blandat

Hundar får fnatt enligt artikel i expressen – okunskap igen

Läste idag en artikel i expressen av Sigge Dabrowski.
”Hunden fick fnatt och bet domare på fotbollsplan”.

Brev till Sigge Dabrowski.

Hej Sigge,

Din artikel
http://www.expressen.se/sport/fotboll/superettan/domare-biten-av-hund—nu-portas-alla-hundar/

Hur kan du skriva att hunden fick fnatt. Citat ”Hunden fick plötsligt fnatt och sprang in på planen och bet domaren i ena låret”. Sigge, antingen kan du inget om hundar och djurs beteende eller så är du slarvig.

Tänk efter själv: en hund, en boll, människor som springer och skriker? Säger sig självt att det inte är en bra kombination. Och sen har du återigen hundens ägare. Och hur betedde sig den där domaren när hunden kom? Gjorde domaren/människan något som triggade hunden?

Hur svårt kan det vara egentligen. Detta anklagande på hundarna när det mest är människorna det är fel på.
Hunden gjorde inget fel i mina ögon. Människorna igen tror att hundar är robotar och vilda bestar. Lär er själva läsa hund och gå på kurs. Ja, hur svårt ska det behöva vara.

Som jag skrev i svar till Sigge, och jag är ingen expert, bara sunt förnuft och hundägare:

En vallhund, som exempelvis border collie, kan lära sig att inte springa ut på en fotbollsplan, men det kräver träning, och ändå kan parametrarna helt plötsligt förändras och hunden kan reagera som husse/matte och dumskallar i övrigt (ej dig) tänkt sig.

Din lustifikation till notis fyller en bägare med okunskap och fördomar som inte gör någon glad, mer än möjligen dig själv, om du tycker att du skrev en kul text
.”
Jag förundras över människors okunslap. Se detta klipp och lär dig något Sigge.

Stefan Lindblad
www.canvas.nu

Similar Posts