| |

Illustration, kvinna med glasögon, monochrome style med färg i Corel Photo-Paint

En illustration med en kvinna, glasögon, halsband i monochrome stil som jag gjort för företag i Kanada. Tecknad från start till final i Corel Photo-Paint, del av CorelDRAW Graphics Suite. Och en Wacom ritplatta.

Jag fick en förfrågan om jag hade något nytt kreativt jag skapat, typ mellan nov 2018-jan 2019, och gjort med Corel Photo-Paint (Ingår i CorelDRAW Graphics Suite, det grafiska illustrations och bildredigerings programmet). Och visst har jag det!

Men jag valde istället att skapa en helt ny illustration från scratch. Och den jag kom fram till var den här: med en kvinna med stort hår, glasögon, halssmycke och en fiktiv stads siluett. Efter att jag gjort den helt svart och vit, kände jag att den skulle bli mer intressant om den hade någon sorts liten historia som pågick.

Sagt och gjort  började jag arbeta med stadens siluett  och lade till vita fält föreställande fönster osv. Hennes flödande hår fick ta en väsentligt del av hela kompositionen. Hennes glasögon fyllda med vit färg kändes som självklart. När jag sedan lade till halssmycket i rörelse kändes det som allt föll på plats.

Stefan Lindblad

Illustratör

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!

Similar Posts