Illustration porträtt på Petter Stordalen för HR People magasin

Porträtt, portrait, Petter Stordalen, Ägare av, Owner, CEO, Nordic Choice Hotels. Illustration, teckning av, Stefan Lindblad, illustratör. Illustration, 2018, HR People, Magasin, tidningen

Art Director på HR People kontaktade mig för uppdraget att illustrera, teckna porträtt på pristagarna till utnämningen HR hjältarna under HR dagarna 2018. Tidningen HR People, Sveriges HR förening. Det blev en hel del porträtt som jag tecknade. Och ett av porträtten blev på Petter Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotels.

Ni kan se min teckning här, samt se alla andra HR hjältars porträtt i HR Peoples magasin, som går att läsa digitalt här. Det här uppdraget kom efter att jag fått göra ett liknande sorts illustrationes uppdrag till ett tidigare gig i samma tidning, HR People, ett till två nr innan.

Det är alltid speciellt att teckna porträtt, illustration till tidningar och nyhetsmagasin. 2016, gjorde jag på eget initiativ en intervju med en ung företagare för min egen blogg på min hemsida.

Jag tecknade av honom som jag intervjuade. Och det i sig var det som ledde till att två Art Directors fick upp ögonen för mig som illustratör till ett gig i deras kommande projekt i tidningen. Det som är roligt, är att jag gjorde den där intervjun till min egen blogg av olika skäl. 1) var att via en kontakt på Linkedin som ville sälja in sitt företags idéer lät så intressant att jag 2) frågade om jag fick intervjua honom och teckna av honom till min blogg på min hemsida. Han blev glad och satte mig i kontakt med grundaren.

3) Det jag ville, och velat velat under lite längre tid, var att just intervjua eller skriva om någon eller något intressant och teckna av, illustrera det hela. Vilket jag sagt och gjort fick göra. Jag har sedan använt detta egna projekt till att sälja in mina illustrations tjänster. Och det har fungerat bra vill jag ändå säga. Bland annat fick det till följd att jag fått olika uppdrag för olika kunder.

Stefan Lindblad

Illustratör

En del frågar, och vill ni också ge bloggen fika-support – tack! Se kaffe-knappen nedan

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!


Similar Posts