| | |

Jobba utomhus när du jobbar hemifrån

Illustration tecknas på Surface Pro av Stefan Lindblad

Att jobba hemifrån kan man ju göra utomhus. Ta er ut, stanna inte inne utan se till att få komma ut en stund. Det är viktigt för hälsan och själen.

Om man tänker på det så behöver det inte vara så krångligt. Jag tog med mig min Microsoft Surface Pro och Surface Pro Penna, med mina illustrationsprogram. Väl inne i stan såg jag en offentlig bänk. ( lämnade in bilen samtidigt för däckbyte).

Därefter tog jag mig till en ICA på Södermalm i Stockholm och köpte en Starbucks Take Away kaffe. Sen riktning parkbänken.

Detalj ur illustration till tidningsartikel av Stefan Lindblad

Parkbänken stod utanför ett hus, på en tvärgata Hornsgatan. Kopplade upp min dator till min smartphones wifi. Och jag var open for business. Satt igång både med att teckna på en illustration, kolla mailen och snegla lite på LinkedIn.

Ni kanske har en bänk eller liten stol utanför i er trädgård, eller utanför entrén till ett bostadshus. Tänk lokalt, enkelt. Och ta er ut och ändå hålla avstånd. Jobba hemifrån fast ni är utomhus.

Tänk på det nu i Corona tiden vi lever i. I Sverige är vi inte i karantän. Vi får gå ut. Och social distansering medans vi jobbar hemifrån löses så enkelt. Tänk på att gärna ha lite skugga. Så ser ni er dataskärm lite bättre.

Stefan Lindblad

Illustratör

Similar Posts