Korsade Atlanten och kom till Corel HQ – CorelDRAWs hem i Ottawa, Kanada

I månadsskiftet November/December fick jag den supertrevliga möjligheten att resa till Ottawa, Kanada för ett besök hos COREL. Corel är företaget som utvecklar CorelDRAW Graphics Suite, programsviten med bland annat CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT. Samt samma företag som utvecklar Corel PAINTER.

Läs min text jag skrev till Corel till deras officiella blog Corelblogs.wordpress.com

Jag använder alla de programmen dagligen i mitt arbete som illustratör och grafisk formgivare.  Mest använder jag CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT och jag älskar alla programmen på samma sätt som jag älskar mina favoritpennor, skissblock, färger och min Wacom Intuos ritplatta och så vidare. Kan tänka mig att alla som arbetar kreativt med bild förstår vad jag menar med kärleken till sina verktyg.

Jag har använt CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT sedan 1997 i stort sett dagligen. 1997 var också året då jag registrerade min egen firma som illustratör, konstnär och grafisk formgivare. Det var också det första programmet jag gladeligen betalade licens för, och det redan 1997. Märk väl, året 1997 såg folk i allmänhet faktiskt nästan ned på en som en dumskalle för att man betalade för sin licens. När jag betalade min licens för CorelDRAW Graphics Suite 1997 kände jag mig stolt. Jag hade arbetat ihop mina egna pengar, och kände mig stolt och glad att jag kunde köpa min första dator, begagnad, och en scanner, samt CorelDRAW. Det var ett bevis och klapp på min egen axel ”Stefan, du kan du med. Lets Rock!”. Jag har betalat alla licenser sedan dess för de program som är betalprogram.Det är i alla fall en skön känsla för min egen del att betala för de betalprogram som finns som jag själv i alla fall vill använda, och tycker det är helt okey att använda de gratis program som är lagligt gratis. Att träffa människorna bakom som skapar Corels program var en rolig, intressant, mycket givande och underbar upplevelse. Och det kändes extra bra att se att vilka sköna människor, riktiga, de var. Saknar dem redan.

Resan till Corel i Kanada kom till som en del i att jag tidigare i år blev glatt överaskad utnämnd till ”CorelDRAW Master” av Corel direkt. Som många av oss som är passionerade i vårt tecknande, målande och allt omkring bild, så fann Corel mig på Corels officiella forum där jag både sökte tips och gav tips till andra som använde samma program som jag själv.

Läs som sagt min text jag skrev till Corel till dem på deras egen officiella blog Corelblogs.wordpress.com

Ps. Den som läser min text på Corels officiella blog ”corelblogs.wordpress.com”, länk ovan, TATTOO shoppen jag nämner, jag tror det var Planet Ink Extreme ,174 Rideau Street, Ottawa, Canada.

Stefan Lindblad
Illustratör, konstnär, grafisk formgivare
www.canvas.nu

Similar Posts

4 Comments

  1. Kul att få läsa om resan + att höra det live från dig givetvis.

    /Martin

Comments are closed.