| | | | | |

Mia arbetar hemma och redigerar ljud och animation

Mia at Work – en tecknad illustration på min sambo. Vid arbetsbordet redigerarande ljud och animation

Lyssnade på De La Souls album och tog en brake från att teckna illustrationer för kunduppdrag. Faktum är: RNB, SOUL, Rapp och Hip Hop var roligare och mycket mer cool på 90 talet. Tog en paus och satte på mig hörlurar och höjde volymen. Lyfte min Wacom Grip penna och drog mina pennstreck i Clip Studio Paint. Såg min sambo Mia jobba vid datorn och tecknade av henne in action. Där hon sitter fullt fokuserad arbetandes framför datorn, med att redigera ljud och animation, till en filmtrailer för en kortfilm.

Mia arbetar i datorn, med ljud och animation, en tecknad illustration av illustratör Stefan Lindblad. Skrivbordslampa från IKEA, bokhylla, laptop, En kopp te på arbetsbordet.
Illustration av Stefan Lindblad. Mia at Work, 2022

Det var roligare HipHop artister förr – och mer cool

Om man en gång lyssnat på HipHop med De La Soul så blir det svårt att hitta roligare och mer cool artister i den genren. Kvalitet rakt igenom. Deras album 3 Feet High and Rising gick varmt medans pennstrecken dansade över skärmens rityta: Swoosh, stop, Swisch, stop, halt, paus, swooosch, scratch, scratch, swoosh.

Mer teckningar i min portfolio illustration läs mer

Referenser och lite bakgrund om De La Soul

Musiken talar såklart för sig själv. Men människorna bakom är ju som sagt just det – människorna som skapade denna musik. De är fortfarande aktiva. Och ja, de ser lika coola ut idag även med lite grått stänk i håret. Läs mer om wikipedia De La Soul. Och deras egen webbsida We are De La Soul. Lyssna och njut.

Drawing is like Jazz & Hip Hop

Att teckna Mia till musik av Posdnuos (Kelvin Mercer), Trugoy (David Jude Jolicœur), och Maseo (Vincent Mason) som grabbarna i De La Soul heter, är lite som att teckna Jazz och Hip Hop i ett. Som att höra regndroppar och solsken utanför fönstret, samtidigt. Höra livet nedanför fönstret eller medans man promonerar på gatstenarna och asfalten, betraktar, upplever och är en del av livet på en och samma gång.

Fick skriva bloggtexter om att arbeta hemifrån

Att arbeta hemma gjorde flera av oss även innan den beryktade pandemin. Mig själv inklusive, även när jag hade olika studios och ateljeer. Egna och delandes med andra på Söder. En av de saker jag fick förfrågan om tidigt under pandemin, var från Kanadensiska företaget Corel Corporation: “Stefan, du som är van att arbeta som frilans och att jobba hemma, kan du skriva en artikel till oss för vår blogg?”. Sagt och gjort så jhade jag skrivit ned min text. Den skrevs ursprungligen på engelska. Året därefter skrev jag en översatt version på svenska för min blogg – en där jag lade till lite fler aspekter. Ni kan läsa båda versionerna här: “10 Tips to Stay Productive when Working from Home” och den svenska: “Arbeta hemifrån tips för illustratörer: https://canvas.nu/arbeta-hemifran-tips-for-illustratorer“.

Ha en trevlig dag, wherever you are.

Stefan Lindblad
Illustratör

Similar Posts