| | | | | |

Mia arbetar i datorn med ljud och animation, en illustration

Mia at Work en illustration där jag tecknade av min sambo vid arbetsbordet

Lyssnade på De La Souls album och tog en brake från att teckna illustrationer för kunduppdrag. Faktum är: RNB, SOUL, Rapp och Hip Hop var roligare och mycket mer cool på 90 talet. Tog en paus och satte på mig hörlurar och höjde volymen. Lyfte min Wacom Grip penna och drog mina pennstreck i Clip Studio Paint. Såg min sambo Mia jobba vid datorn och tecknade av henne in action. Där sittor hon fullt fokuserad arbeta framför datorn, med ljud för film och animation. En film trailer för en kortfilm.

Mia arbetar i datorn, med ljud och animation, en tecknad illustration av illustratör Stefan Lindblad. Skrivbordslampa från IKEA, bokhylla, laptop, En kopp te på arbetsbordet.
Illustration av Stefan Lindblad. Mia at Work, 2022

Det var roligare Hip Hop artists förr – och mer cool

Om man en gång lyssnat på Hip Hop med De La Soul så blir det svårt att hitta roligare och mer cool artister i den genren. Kvalitet rakt igenom. Deras album 3 Feet High and Rising gick varmt medans pennstrecken dansade över skärmens rityta: Swoosh, stop, Swisch, stop, halt, paus, swooosch, scratch, scratch, swoosh.

Referenser och lite bakgrund om De La Soul

Musiken talar såklart för sig själv. Men människorna bakom är ju som sagt just det – människorna som skapade denna musik. De är fortfarande aktiva. Och ja, de ser lika coola ut idag även med lite grått stänk i håret. Lite info om dem på wikipedia De La Soul. Och deras egen webbsida We are De La Soul. Lyssna och njut.

Drawing is like Jazz & Hip Hop

Att teckna Mia till musik av Posdnuos (Kelvin Mercer), Trugoy (David Jude Jolicœur), och Maseo (Vincent Mason) som grabbarna i De La Soul heter, är lite som att teckna Jazz och Hip Hop i ett. Som att höra regndroppar och solsken utanför fönstret, samtidigt. Höra livet nedanför fönstret eller medans man promonerar på gatstenarna och asfalten, betraktar, upplever och är en del av livet på en och samma gång.

Mer teckningar i min portfolio illustration läs mer

Ha en trevlig dag, wherever you are.

Stefan Lindblad
Illustratör

Similar Posts