Microsoft förbaskade från Hotmail till Outlook Mail problem

Hotmail öppnar inte i Outlook Mail, Hotmail wont open emails in Outlook Mail

Jag gillar Microsoft Windows 10. Men jag gillar verkligen inte hur Microsoft kört över en fullständigt och totalt i och med nedläggningen av Hotmail. Microsoft för över alla gamla Hotmail användare till Outlook.com Mail, en del har gjort migrationen frivilligt, och där börjar problemen för många. Alla Hotmail email från lång tid tillbaka verkar ha försvunnit. Och de går inte att komma åt.

Jag tror jag har en lösning på problemet, som till stor del hjälper en att få tag i all sin email igen. Lösningen på problemet i Outlook Mail (Preview /förhandsversion) läget.

“Hotmail email har fösvunnit, kan inte se min e-post”

När man gjort sin uppgradering från Hotmail till Outlook Mail, mailen online, och inte e-mail programmet som är installerat på sin dator, så får många användare ett gränssnitt som näst intill omöjliggör all vidare använding av mailens olika funktioner. Såsom att hitta all sin gamla epost. Som man som användare har skapat i olika mappar, foldrar. Om man betänker att man kanske haft sin Hotmail sedan starten i mitten på 90-talet, innan Microsoft köpte upp Hotmail, eller har andra viktiga email man alltid måste ha till hands, i olika mappar, då kanske man förstår vilken katastrof det känns som, om allt verkar ha försvunnit. Inte är nårbart längre.

Och detta har ingen på Microsoft lyckats förstå. De svarar som på supportforum som om de inte läst folks frågor.

Gör så här, och hoppas detta kan hjälpa Hotmail användare som nu sitter och känner sig utelämnade av Microsofts Kundservice & supports totala brist på förståelse och hjälp.

microsoft_windows10_Outlook-Mail_Hotmail_inställningar_1_2016

  1. Logga in på ert Outlook.com konto
  2. Gå till övre högra hörnet till kugghjuls symbolen. Om du är helt ny & ovan användare, se efter en rund taggig symbol – “Inställningar”
  3. Till vänster öppnas Alternativ panelen.
  4. Gå till “meddelandelista”.
  5. Välj “Dölj förhandsgranskningstext” och klicka på “Spara”. (Se högst upp, varför inte Spara finns under, ett märkligt beslut av Microsofts UI designers)
  6. Välj sedan “Läsfönster” i Alternativ panelen och “Dölj läsfönster”. Klicka återigen på “Spara”.
  7. Gå nu tillbaka till att se alla din email/e-post.
  8. Nu bör du kunna se allt som vanligt igen.

microsoft_windows10_Outlook-Mail_Hotmail_inställningar_2_2016

 

Var är “Nästa Sida” med pilarna?!!?
Detta med Nästa sida och pilar som delar upp ens inbox i olika sidor, så att man helt enkelt får ett antal email synliga i ens inbox per varje sida, den funktionen finns med i Nya Oultook.com.

Men med denna rätt otroligt irriterande situationen dock – om man använder just Outlook Mail (Preview) / (förhandsgranskning) versionen, för då fungerar inte detta. Det finns ingen sådan funktion i just Preview. Funktionen “Nästa Sida / Next Page” dyker upp i den helt nya versionen när man väljer “Bottom”, som jag visat på i bilderna ovan.

Som sagt det kommer finnas, och finns med den helt nya Outlook.com. Men en del användare sitter fortfarande och väntar på den helt nya ett tag till. Irriterande, men snart blir väl allt bra, hoppas jag!

 

Stefan Lindblad
Illustratör, tecknare, grafissk formgivare och konstnär
www.stefanlindblad.com
www.canvas.nu

Ps. Om ni vill tacka för hjälpen, till priset av en kaffe, klicka här PayPal Donate, Tack!

Similar Posts