Min andra teckning för 2016 – musikaliska geniet Dave Stewart

Medan jag sitter och jobbar med mina egna illustrationer, grafisk design skrivna tutorials/texter, för olika kunder, eller för min högst egna njutnings skull, lyssnar jag ofta på musik i bakgrunden. Och senaste året har jag upptäckt att Dave Stewart, från gamla Eurythmics, antingen skrivit eller samarbetat med någon låten. Den låt jag tycker mycket om att lyssna på.

Illustration, teckning på Dave Stewart av mig Stefan Lindblad, 2016, copyright
Illustration, teckning på Dave Stewart av mig Stefan Lindblad, 2016, copyright

Mick Jagger och Dave Stewart är två musikaliska genier

För 20 år sedan lyssnade jag på Dave Stewarts musik på radion, och såg honom som många andra troligen gjorde på MTV. Har upptäckt att Dave Stewart samarbetat tillsammans med Mick Jagger låtarna som spelas i filmen Alfie. Ett av mina favorit-soundtracks. Jag känner mig nästan lite dum för att inte ha kontrollerat det här tidigare. Men jag gillar Mick Jaggers musik, och såg den som en Jagger sång. Samtidigt förstått att förmodligen har någon arbetat tillsammans med honom med låtarna. Men ändå glömt att titta närmare. Vilket är helt normalt antar jag. Jag lyssnar ju först och främst på musiken medans jag jobbar.

Soundtracket från filmen Alfie gillar jag dessutom verkligen att lyssna på när jag tecknar och designar. Medans jag browsade runt på Youtube för lite musik, började jag lägga märke till namnet Dave” bredvid Mick Jaggers på Youtube. Och då slog det mig, kan det vara Dave Stewart. Och det var det! I och med den upptäckten, via Jagger och Stewart, upptäckte jag även Jessie Baylins musik, som Dave samrbetat med. Här ett musikklipp från filmen Alfie, låten ”Counting days” av Mick Jagger och Dave Stewart. Vilken låt! Jag är förälskad i den.

Idag, när jag satt och njöt av musiken av Jagger & Dave, och förbereder mig för ett affisch uppdrag till en kund, kom jag över fler musikklipp med andra musikersamarbeten Dave Stewart gjort, sagda: Jessie Baylin. Lyssna på Dave och Jessies underbara duett: God Only Knows You Now”. En vacker och talande sång. Påminner lite om Leonard Cohen. Perfekt musik att arbeta till.

Ny musikalisk upptäckt, Jessie Baylin

Hur säger man tack, när man förmodligen aldrig någonsin kommer möta vare sig Dave Stewart, Jessie Baylin eller Mick Jagger. Men om de någonsin läser denna bloggartikel: Tack så mycket för musiken. Om jag träffade er på ett café, skulle jag förmodligen har försökt att skaka era händer och säga tack för musiken . Och sen skulle jag gå vidare.

Jag borde verkligen göra en illustration av Jessie Baylin och Mick Jagger också.

Nu ska jag ta ut min hund Bella, det är snöar utanför. Medans låten med Jessie Baylin och Dave Stewart spelar i mitt huvud för ytterligare en minut eller två. Helt underbar låt. Om Dave någonsin ser detta blogginlägg, hoppas du gillade teckningen jag gjorde för den här blogg artikeln. Ha en bra dag. (Engelska orignalinlägget från igår, här)

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk formgivare, konstnär

Edit… Och litet Ps:  Dave Stewart, hans officiella konto, såg min tweet, och retweetade. Kanske Dave såg teckningen och blogginlägget, eller så var det bara en assistent. Men roligt ändå!

DaveStewartTwitter_StefanLindblad_jan2016

Similar Posts