Uncategorized Gott & Blandat

Nej brunkolet är inte Miljöpartiets nederlag allena

I media drar man på att försäljningen av brunkolet är ett nederlag för Miljöpartiet.  Det är snarare ett nederlag för alla svenska politiska partier. Det är också ett nederlag för Sverige och världen.

Det fanns en tid inte så länge sen, då brunkolet från norra Östeuropas, och västeuropas länder vid Östersjöns stränder, lät den luft vi alla andas och delar, försämra allas hälsa. Det var ett gissel. Åtminstone ett av brunkolsverken, maskinerna osv. såldes till Kina. Och hur är deras luft idag.

Sverige via Vattenfall, har haft möjligheter att förbättra vår gemensamma luft och hälsa. Den chansen har man nu tagit bort i verktygsarsenalen. Därmed har alla politiska partier ett ansvar. Och alla medborgare i Sverige. Det vackra att tänka på kommande generationer, ekar rätt tomt.

Det är aningen tröttsamt att höra och läsa medias och politikers klago- och glädjesång över Miljöpartiets nederlag, för hur hjälper det oss.

Nej, jag röstade inte på Miljöpartiet i riksdagsvalet. Men jag har inga problem med att se att de hade rätt och alla andra hade fel, i just denna fråga.

Sen fik de vika sig dessvärre, för att andra inte ville använda den där verktygsarsenalen, och göra bättre för oss alla.

Nu har vi en situation som sagt,  där experter, journalister och politiker slår sig för något sorts bröst – Miljöpartiet ”förlorade”.

Har vi fått en bättre värld för det?

Stefan Lindblad
Illustratör & grafisk designer
www.canvas.nu

Similar Posts