Illustration, GDPR, Stefan Lindblad

Nej tack Bingolotto, jag sade nej tack.

Jag stödde en väns sons fotbollslag genom köp av en bingolotto två år i rad, det var ett misstag. Nu ringer sen dess olika företags bingolotto representanters säljare för att sälja all sköns spel och dobbel i bingolottos namn. Och jag spelar egentligen inte spel. Och hur jag än ber dem att inte ringa upp igen, så ringer de igen. Ja, olika bolag varje gång. I grunden ligger mina kontaktuppgifter hos Folkspel, Bingolotto.

Mina vänners sons fotbollslag får be om stöd via andra bättre sätt istället för Bingolotter i framtiden, tack. (Kommer säkert inte ske, med tanke på hur mycket pengar det handlar om).

Sånt är irriterande, minst sagt. De borde ha ett bättre system. Nu får man sitta i telefonkö för att försöka slippa bli uppringd.

Det är en affärsmodell som borde respektera när man säger tack, men nej tack en gång.

Nu suttit i telefonkö och bett bingolotto, Folkspel, ta bort mig från sina register, stoppa ringande säljare och brevledes reklam. Får se om detta fungerar nu.

I samma veva fick jag veta att skälet till att Bingolotto skickar reklamutskick brevledes, är för att deras system läser av om någon annan på samma adress haft kontakt, köpt något från bingolotto. I praktiken betyder det att om någon du inte ens känner, bott på din adress innan du flyttade in (tänk lägenhetsnummer osv), haft kontakt med bingolotto där dina uppgifter samlades in, typ ett telefonnummer, så kan du också få reklam. Trots att du själv aldrig haft kontakt med Bingolotto.

Föreställer mig om det skulle vara en med spelmissbruk som flyttat in, som kämpar för att bli fri, och blir utsatt på det här sättet. Det måste verkligen vara minst sagt enerverande, kanske förödande – och därmed direkt farligt för deras hälsa.

Stefan Lindblad

Uppskattar ni bloggen, fått tips och vill supporta, uppskattas alltid en fika. Klicka på kaffe knappen nedan. Tack!

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!


Similar Posts