HUNDISTAN AB LOGOTYP DESIGN

Ett hunddagis och hundutbildningsföretag startat i Stockholm, www.hundistan.eu samt domän .se Under 2015 fick jag en förfrågan om att skapa en logotyp för det nystartade föreatget Hund i Stan AB.

Jag gjorde dessutom deras hemsida. Företaget kom till då ett tidigare företag valde att delas upp i två helt nya företag. Varpå företaget Hund i Stan AB grundades.

Hundistan är Hund i Stan AB: design av Stefan Lindblad

Ett roligt och mycket givande samarbete, som utvecklats från att initialt endast skapa en logotyp till företaget, till att utvecklas till att skapa en hemsida i WordPress, samt support i hur man som uppdragsgivare själv kan administrera sin egen hemsida. Utbildning av personal i hur man arbetar med hemsidan. Företaget Hund I Stan har därefter beställt övrig support när det behövts i form av skötsel av hemsidans tekniska delar. Samt fortlöpande övrig support i form av uppdateringar av både text och bild när personalen antingen inte finner tid eller tekniskt kan utföra vissa moment.

Skapande av logotypen i olika färgställningar för när företaget velat sponsra och stödja olika kampanjer som cancer, hbtq, Pride och så vidare – och deras favoritfotbollslag färger. Även skapat originalframställan av logotypens vektorisering anpassad specifikt till skyltfönster. Och så vidare.

Exempel med logotypen på olika produkter

Som med alla logotyper är det ofta bra att få en känsla för hur den kommer se ut på företagskläder med tryck, vepor, kepsar osv. Se bland annat exempel på hur Hundistan loggan skulle kunna te sig på exempelvis en t-shirt, keps, kaffe & te mugg och en klassisk musmatta.

Man önskade en klar känsla av stad och stockholm.

Man ville även ha en bred logotyp. När beslutet att skapa logotypen i delvis en form av siluett, med namnet, valdes att göra en Stockholmssiluett med nya siluetter. Nya byggnader. Samt igenkänningsfaktor av ikoniska äldre etablerade byggnader. Skapa en ”ny Stockholmssiluett”. Känslan av svart och vitt var viktigt, som även öppnade upp för att i en framtid även arbeta med andra färger om så behövdes.

Logotyp design & illustration Stefan Lindblad, 2015

Utöver logotypens design, har jag hjälpt kunden med webbsida i wordpress, mer original material, samt kundservice & support.