Magasin & tidnings illustration – Magazine editorial

Redaktionella Illustrationer, tidningsillustration. Både digitalt och analogt. Ofta berättande litterär stil utifrån de ämnen illustratören illustrerar.

Som illustratör tecknar jag ofta för olika tidningsmedia, vilket jag tycker mycket om att göra. Arbeta redaktionellt som illustratören för en tidning och media contentbyrå innebär ibland kort ledtider, korta deadlines. Men ibland får man längre tid på sig. Men det är alltid satta datum att förhålla sig till – “We are going to print”. Vilket kan vara både roligt och inspirerande. Ämnena varierar ofta och kan vara både dagsaktuella och litterära. Till nyhetstidningen Fokus kultursektion, kulturella ämnen, medans exempelvis tidningen Kommunalarbetaren tar upp dagsaktuella ämnen som rör arbetslivet och deras medlemmar i Kommunalarbetarförbundet.

En historia jag minns väl, är när jag hade skickat ett email till en allmän info-adress till International Herald Tribune. Med en “attention” i mailet: “To your Art Director”. Presenterade mig som illustratör. Sen hörde jag inget, förrens efter flera veckor. Då fick jag ett telefonsamtal från Paris, Frankrike. Det var deras Art Director Marivi Pulido-Brown. Hon gav mig ett uppdrag och jag tecknade en illustration som sedan publicerades och kunde ses i tidningen världen över – utanför USA. Det var så tidningen fungerade, för publicering utanför USA av New York Times och Washington Post gemensamt.

Några exempel