SJÖHISTORISKA MUSEET UTSTÄLLNINGEN VEM ÄR PIRAT

Projektbeskrivning

Vem är pirat, piratutställning på sjöhistoriska museet, illustrationer Stefan Lindblad
Utställningen blev förlängd med ett år. Utställningen var planerad för Dec 2009- Maj 2011, men förlängdes till maj 2012.

Sjöhistoriska Museet (Maritime museum, Stockholm, Sweden) . Wikipedia foto.

Hur jag fick uppdraget

Jag fick uppdraget att teckna illustrationerna sommaren 2009, då Elin Harland och Pia Frände utställningsproducent kontaktade mig. Efter initiala möten på Sjöhistoriska museet, påbörjade jag min research. När det var bestämt vilka pirater som skulle porträtteras, påbörjade jag min research efter historiska referenser på hur de olika piraterna såg ut. Med viss hjälp från museet.

Stefan Lindblad framför sin illustration till utställningen ”Vem är pirat” (Who’s a Pirate). Sjöhistoriska Museet 2009-2012

Antal illustrationer

Jag skapade fyra stycken till utställningsalen. Tre porträtt samt en bild med piratskepp, som jag kallade ”sjöslagsbilden”. Även en affisch skapades.

De pirater som illustrerades

Till affischen för utställningen tecknade jag den historiska Piraten Störtebecker som härjade runt i Östersjön, stående tillsammans med en modern pirat från Adenviken. Pirater, porträtt: Lars Gatenhielm, Störtebecker & Ali Khoja.

Arbetsmetod

Jag började först med att skissa i mitt skissblock, och gick därefter över till att skapa alla illustrationer genom att teckna dem med min digitala penna, Wacom Intuos, och programmet Corel PHOTO-PAINT. (Del i CorelDRAW Graphics Suite).

Externa länkar, media ,bloggar, uppmärksamhet