Uncategorized Gott & Blandat

Säg nej till låga ingångslöner

Borgarnas politik,  ledsen men kan inte rösta L eller C denna gång, vore det val idag. Jag menar, vad vill de egentligen? Låga löner. Alltid detta med låga löner.

Titta på alla länder med låga löner, och jämför med de rikare länder där riktiga löner utbetalas. Vilket samhällsklimatet har de. Vilken levnadsstandard har de. Vill de att vi ska leva poverty så att ett litet fåtal kan känna sig trygga eller något annat bissart?  Detta är en mer ideologisk fråga känns det som – igen.

Om du tycker låga löner är bra, då tycker du säkert att jag ska göra ditt företags logotyp för en sisådär 390 kronor. Ink moms. kanske till och med svart – så du maxar och jag till och med får än sämre pension. Och sämre sjukvård.Om du inte förstår varför 390 kronor är ett sjukt lågt pris, som många märkligt nog anser vara för mycket, då är något fel.

Senast i helgen skrev en nyföretagare på ett frilansform för frilansande företagare, att hennes svåger och syster ansåg att de blivit lurade på 390 kronor för en logga. Och därför ville att hon skulle göra loggan åt dem. Okey, så hur mycket skulle det då bli? 29 kronor, som motsvarar en kopp bryggkaffe på Starbucks eller 27 kronor på Espresso House?

Varför är det så svårt att förstå de samhällsomvälvande mekanismer som sätts igång av låglönemarknad. Vi pratar inte ens om rut här. Vi pratar om något som verkligen kommer sätta igång en lönedumpning rakt över hela arbetsmarknaden.

Tack för att vår Statsminister inser detta. Oväsentligt om han eller hon, nu eller i framtiden,  är sosse eller borgare eller något däremellan.

Med tanke på detta, läs här Stefan Löfven inlägg . Se förbi din partipolitiska tillhörighet.
http://www.expressen.se/debatt/alla-manniskor-ska-kunna-leva-pa-sin-lon/

Stefan Lindblad
Illustratör & grafisk designer
www.canvas.nu

Similar Posts