Segt att komma igång efter ledigheten, här lite tips

Svårt att jobba? Svårighet att komma igång efter en längre ledighet, som jul och nyår, kan vara en utdragen kamp med sig själv. Riktigt segt och jobbigt. Annika Thunberg på företaget Slipparinga fick mig att tänka på detta när hon skrev ”PVS” (post vacation syndrome) på sin LinkedIn. Det gäller att hitta ett trevligt sätt att komma igång igen. Speciellt i en mörker årstid som vintern.

Jag rekommenderar olika caféer och hotell lobbys. Ta med laptop, telefon, bra internet, skissblock och liten Wacom om du som jag är illustratör, eller en bra penna och anteckningsblock. Prata vänligt med personal i kaffebaren. Känn dig som hemma. Gå upp och ned från din plats för att motarbeta segheten. Få inte dåligt samvete eller liknande. Jobba korta micro-pass, 5-20 minuter pass, för att sen hämta en påstår, eller gå på toa. Fastna inte för mycket i sociala forum, men förbjud dig inte heller. Sätt på smartphonens alarm, med 5-20 minuters pass som sagt. Gör olika små saker. Skicka ett email till en kund. Läs nyheterna. Kolla om något är fel på din hemsida. Kolla om du kan ändra lite text på Linkedin profilen. Är du illustratör, ta kort istället för att teckna. Se om du hittar inspiration. Gör allt i korta pass som sagt.

På detta sätt kommer du igång allteftersom.

Stefan Lindblad

Illustratör

Gillar ni bloggen, fått tips, och vill supporta, uppskattas alltid en fika. Klicka på kaffe-knappen nedan. Tack! Den tar er till PayPal.

Prenumerera på bloggen via epost

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!