| |

SEO ger er webbsida bättre rankning på Google

Att via SEO få upp min webbsida bättre rankad på Google och Bing är en konst i sig. Nu har jag lyckats komma tillbaka till åtminstone sidan 2. (Jag hade ramlat ned på 10: e sidan och till och med ned till 15:e sidan).

Utöver att jobba som frilans illustratör och Graphic Artist gör jag ibland även webbsidor till enmans företag och småföretag. Och i allra högsta grad mina två egna hemsidor om illustration osv.

Ni känner säkert igen er att ni vill få bättre synlighet i resultaten. Jag är ingen uttalad expert på SEO, men jag har lärt mig en del genom åren.

En viktig sak är såklart: SEO handlar om kommunikation och om hur man når ut och når fram.

Jag brukade i många år finnas bland top 5 & 10 sidan 1 på Google och Bing/Yahoo. Men sen började jag sluta med att uppdatera sidan, och inte heller blogga något. Texter på min hemsida gav inte längre resultat. Och de hade negligerats och sade inget speciellt.

Men så fick jag mer energi och fokuserade än mer och resultatet har kommit att bli bättre.

En sak jag som illustratör dessutom konkurrerar med är stora drakar som organisationer, populära YouTube klipp och bokförlag som alla har resurser genom sin ekonomiska och gigantiska arsenal av content, som dessutom uppdateras. De premieras. De är så stora att de gör sökresultaten sämre för de som söker på just ordet illustratör.

Att nu finnas på sidan 2-3 beroende på dag är plötsligt en bedrift. Och all credd till de illustratörer som kommit högre än mig.

Similar Posts