Sommarens boktips och tecknar tips 2017

Det är sommartider och med det kommer böcker att läsa, musik att lyssna på, pennor och skissblock att teckna och måla i. Och en och annan målarbok att färglägga i. Både för små och stora. Allt detta ihop med en härlig badsommar, och en och annan glass. Sommar 2017: här kommer vi!

 

Vektor illustration av Stefan Lindblad

Det är ingen hemlighet att mina två målarböcker kom ut förra året. Alla teckningar jag gjorde har visat sig populära både bland barn, unga och vuxna. Och det är jätteroligt. Och att generationer kan dela på nöjet. Min kompis Steven Savile är en rätt fantastiskt bra författare, tillika Best Selling Author för boken Silver. Här några andra av hans välskrivna och spännande böcker. Perfekt läsning året runt.

 

Steven Savile’s ”Parallell Lines”. Hur långt är du beredd att gå, för att rädda ditt barns framtid.

Köps fraktfritt till Sverige via utmärkta Book Depository , samt Amazon, pocket och även Kindle ebok

 

 

Jag vill också slå ett slag för min kompis Steven Savile och exempel på några av de böcker han givit ut. Ett axplock då han författat så mycket. Riktigt mycket.

Sen har vi en ny kille på scenen, John Johnsson i Colorado USA, som gav ut sin allra första bok. En debutant. Spännande!

Här är listan samt annat gott och blandat.

Köp / läs mer om The Eclectic Colouring Book 

 

Köp / läs mer om Stockholm Urban Mix

 

 

Köp / läs mer om Steven Savile boken ”Sunfail”. Finns som Pocket & Kindle.

 

Ska ni som jag även teckna, här lite tips på pennor och skissblock. Går enkelt att köpa från bland annat Penstore som har det mesta i penväg och skissblock.

Touch-Twin markers

 

Pensel pennorna från ZIG Kuretake.

Mjuka att teckna och måla med. Säkert en favorit bland de flesta tecknade illustratörer. Jag köper endast den svarta färgen i just denna penserien från Kuratake.  Den kompletterar perfekt  en vanlig Pigment Fine Liner tuschpenna. Och Touch Twin självfallet.

 

Ett självklart tips för sommaren, två olika skissböcker. Moleskin skissblock med lite tjockare papper.

Och det andra utmärkta skissblocket, och anteckningsblocket från LEUCHTTURM. Med tunnare papper i anteckningsboken men utmärkt för att skissa i. Går som anteckningsbok olinjerat. Papperskvalitet många professionella illustratörer, konstnärer och annat löst kreativt folk använder.

Från LEUCHTTURM

 

Så gott folk, hoppas dessa tips fått er inspirerade och ger er en inspirerande sommar!

 

Stefan Lindblad 

Illustratör och grafisk designer

Similar Posts