Frilans & Småföretag | Onlinekurser | Wordpress & webbdesign

Starta onlinekurser i egen regi – använd Learnpress


Idag använder jag Learnpress LMS från Thimpress för min onlinekursplattform, men jag startade med något helt annat – Coursepress LMS för WordPress från WPMUDEV samt deras coursepress designtema.

Hur min egen onlinekurs hemsida byggdes


Jag lärde mig mycket av att använda WPMUDEV Coursepress plugin och tema. Helt ny i onlinekurs gamet kastade jag mig inte bara rakt in utan kraschade medans jag gick in för landning. Det var så mycket att tänka på att det blev övermäktigt.

Efter en tuff inlärningsperiod och bra support från människorna på WPMUDEV fick jag igång min onlinekurs och sålde min allra första kurs till en Kommun i Sverige som behövde lära sig CorelDRAW. Jag växte till slut ut ur Coursepress kostym – kom till vägs ände helt enkelt. WPMUDEV slutade utveckla coursepress och det placerades på GITHUB.

Learnpress LMS onlinekurs plugin för WordPress


2019 började jag återigen min resa för att hitta ett nytt onlinekurs plugin för WordPress. Jag bestämde mig för att inte använde de tjänster som säljer onlinekurs-plattformar, debiterar en provision per varje försäljning samt prenumerationskostnad. Bekvämt men dyrt för ett mindre enmansföretag som mig. Dessutom onödigt då jag lärt mig hur man skapar och underhåller en egen plattform.

Hur enkelt och smidigt det är att arbeta med just Learnpress LMS från Thimpress visade sig när en kund till mig bad mig skapa en onlinekurs åt dem.

Jag kom in i projektet i ett senare skede i deras planering. De hade redan betalt en hög kostnad för Masterstudy Education LMS och Theme. Samt WP Bakery som motsvarar Elementor. Det var en mardröm att jobba med Masterstudy LMS och Theme och deras support som kunden betalt för undermålig. WP Bakery och Masterstudy – ”No more”. 

Jag fick min kund att låta mig börja om från början. Designa en helt ny wordpress site med Kadence Theme och Learnpress LMS. Samt köpte plugins från Thimpress utöver några gratis.

Styrkan med Learnpress LMS och Kadence Theme är hur välgjorda deras produkter och tjänster är. Med Masterstudy LMS och Theme var jag ganska låst vid att använda WP Bakery för att få flera av Masterstudys funktioner att fungera.

Personligen tycker jag att dessa ”Web builders” är onödiga, mestadels. Jag lägger hellre pengarna på att köpa ett bra tema, blocks och plugins direkt från exempelvis Kadence och Thimpress. Thimpress plugins är utmärkta och Kadence Theme har sina egna Gutenberg ”Kadence Blocks” och övriga tillägg och funktioner som sammantaget skapar en lättarbetad site det är enklare att lämna över till en wordpress-ovan kund dessutom.

Gränssnitt för när ni lägger upp en kurs i learnpress
Gränssnitt för hur era elever ser kursen.


Av alla de olika LMS plugin för wordpress som finns på marknaden har jag landat i Thimpress onlinekurs plattform Learnpress LMS, och är hur nöjd som helst.

Learnpress är etablerat och rekommenderas ofta som bland de 5-10 bästa. För min del är de på plats 1. Thimpress utvecklar olika designteman och plugins på samma sätt som andra etablerade företag i WordPress-världen. En del betalar man för medans en del är gratis. Man kan köpa ett paket med WordPress teman och alla plugins inkluderat för att komma igång. Alternativt bygga på med de plugins från Thimpress man behöver utifrån de behov man har.

Thimpress Learnpress LMS plugin för WordPress i sig är gratis. Thimpress har även ett bra support forum på sin egen webbsida thimpress.com.

Till min egen onlinekurs använder jag wordpress tema från Kadence Themes. Jag var väldigt nära att använda ett tema från just Thimpress som heter (”Hi I´m Gosu”) Coaching WP. Fler finns på Thimpress.

Kuriosa

När jag skulle skriva det här inlägget för min blogg upptäckte jag den här intervjun med människorna bakom Thimpress, läs här.

Jag kan varmt rekommendera Learnpress för alla er som funderar på att starta er egen onlinekurs plattform.


Stefan Lindblad
Illustratör & Graphic Artist

Similar Posts

Kommentera gärna! - Comment, yes!