Trump kan vinna. Inget konstigt i det, som det ser ut

Jag sade tidigt att Trump kan bli USA:s president. Det var egentligen inte så svårt att tro det. Och även om det inte är klart ännu, så finns den möjligheten där. Hillary Clinton som är min favorit,  får absolut inte tro att Trump eller någon annan, är en enkel sak att vinna över.

Jag har varit politiskt intresserad hela mitt liv. Jag har jobbat på utrikesdepartement från jag var 17 år gammal och några år framåt. Och satt och fick lära mig en hel del av de journalister och politiker och tjänstemän jag träffade där. Och andra jag träffat även när jag slutade.

Vad som är viktigt är att se vart vindarna i ett samhälle,  och världen utanför rör sig. Att förstå lagen om orsak och verkan. Kausalitet helt enkelt.  . När folk och Media säger : “Det kommer inte hända. Det är inte möjligt”, det är just då och där, som det första tecknet visar att det är precis så möjligt, som experterna säger är omöjligt. Det finns alltid en tröskel då en vind vänder. Eller ger möjlighet till att få fäste. Ett tecken på förlorad kontakt med sin omvärld är tydlig. Man har blivit lite arrogant nonchalant.

Att Trump får så mycket gehör och support, se bara hur det ser ut i Sverige och Europa just nu. Och se hur det ser ut i USA.

Det är inte heller svårt att förstå att Sverige idag ser ut som det gör. Egentligen  inte svårt att se stämningarna i sverige just nu. De har alltid funnits. Men förutsättningarna har tidigare stoppat dem från att snabbt och brett slå rot.  En av flera orsaker till att allt känns så galet, och att folk röstar som de gör – internet har skapat denna spelplan. Dock inte enda skälet.  Men förutsättningarna har förändrats

När man tänker på det, så är det inte rocket science.

Similar Posts