| |

Tuschteckning Slakthusområdet entrén. Korvkiosken

Ni som jag ser säkert hur livet och områdena vi bor i förvandlas, utvecklas. Som Slakthusområdet i Stockholm.

Ibland bra ibland bara en katastrof. Fångar en del bilder av hur det ser ut nu, idag. Imorgon är de kanske inte kvar. De är utbytta. Slakthusområdet är ett spännande område som är tacksamt att teckna av i tusch.

Här min tuschteckning vid entrén till Slakhuset. Korvkiosken Slakthusgrillen är knappast det tjusigaste av arkitektritade byggnader människor designat men de uppfyller ett syfte. Och gott nog så. Roligt att teckna av är det likväl!

Mindre kul och gott när det blir intetsägande hus som blir som nya miljonprogramslösningar. Hoppas Slakthusområdet får bra spännande arkitektur. Håller tummarna. Som de nya längs huddingevägen, nära Lidel och Årsta återvinningscentral. Hur tänkte arkitekten, byggnadsbolaget. De har ju gått utbildningar och får bra löner. Försöken de gjort för att göra det roligare med några fäegplattor i ljus terrakotta, orange. Nja, näh. Räcker verkligen inte. De borde kunnat bättre. De kommer stå där som monoliter i kanske 50, 100 år. Eller mer.

Slakthusområdet i Stockholm, nära mina egna kvarter, går igenom en enorm förvandling. Kommer pågå säkert 15 år. Kanske känns mer livfullt och beboeligt om 5-6 år? En dag blir det säkert bra. Under tiden lider säkert fler av oss som kommer leva med sprängningar, lastbilar med tunnelbane tunnelbyggets bortskyfflande hela dagar 4-8 år, 24/7.

När allt lägger sig, som med Hammarby sjöstad, har generationer flyttat, andra flyttat in. Nya byggnader att gilla, älska eller bli desillusionerad av att se. Kul blir att få teckna av ett och annat. Trots att bullret kommer vara påfrestande.

Stefan Lindblad

Illustratör

Similar Posts