Utan influenser stagneras vi

Genom att arbeta och göra business med människor och företag som har kulturella skillnader,  får vi internationella influencer och vi utvecklas både som människor och företag. Med andra ord bort från ett stängt samhälle, och anamma ett öppet och välkomnande synsett istället. Det fattade säkert vikingarna också som drog land och rike runt. En del stannade i fjärran länder, medans andra kom tillbaka med influencer från andra länder. De stagnerade inte.

Utan Kung Karl XII hade vi säkert inte haft träd och parker i Stockholm. Hans dåvarande ”Stadsarkitekt” skickade brev till honom, när han var stationerad i Turkiet. Arkitekten, om vi kallar honom för det, ville ta bort träden från Gamla Stan. Karl XII visste bättre efter att ha sett sina Karoliners teckningar från internationella städer – Inga träd skulle fällas för att göra om Gamla Stan och Stockholm till en stenstad fri från träd. Han hade inspirerats mycket av muslimsk konst och Hagia Sofia i Turkiet, och det fick påverka hur han såg utvecklingen av Stockholms slott och områdena runt omkring. Vem kan tänka sig ett Stockholm idag utan alla träd och parker. Själva sinnebilden av vår huvudstad – och land

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!

Vårt land är ett fantastiskt land för vi tar till oss nyheter och gör de till vårt lands identitet. Tänk er ett sverige utan pasta spaghetti bolognese. Det tiltar i hjärnan varje gång jag tänker på det. Eller fredagsmys med tacos. Eller thai take away. I Sverige äts mer pasta per capita än de flesta länder för övrigt.

Tävling, Rizzo Racerförare, Skiss, teckning, barnbok, pitch till illustrationer, bok, böcker, formula 1, formula 3, racing, pit stop, Illustratö Stefan Lindblad, Illustration, Racing Chican, car

Hade jag tittat på Svensk allmogekonst hela dagarna hade jag gått under. Eller äta surströmming, pölsa eller Svartsoppa varje dag. Jag kväljer av bara tanken.

Mitt konstnärskap, mitt illustrerande som gett mig ett yrkesliv som egen företagare, frilans genom att teckna, illustrera och måla, är byggt ur mitt inre behov av att uttrycka mig och få influencer som utmanar mig, utvecklar mig.

Varenda företagare vet att den dagen ett företag stagnerar så påbörjas företagets död. Så ock människan.

Stefan Lindblad
Illustratör, konstnär, grafisk designer & människa