Utflykt, cykling och tecknings bonanza

Då min sambo drog iväg med sin kompis hela lördagen med vår jycke, och mötte upp med hennes kompis och dennes hund, drog jag ut på cykel- upptäcktsfärd med skissblocket och ett gäng tuschpennor.  En kuretake penselpenna, ett gäng Touch-Twin markers och en Stadtler fine liner. Skissblocket med lätt gulnat papper. Svart pärm.

Årstakliniken, Partihallar, långtradare, teckning, illustration, tuschpennor, Stefan Lindblad, Stockholm
Teckning, illustration av Stefan Lindblad © 2017, Årstakliniken Partihallar, långtradare

Att bara ha en cykel och ett skissblock med pennor, är ett utmärkt sätt att upptäcka spännande miljöer. Jag bestämde mig från start att jag skuta mig till denna plats. Allt däremellan dit och hem igen, gav möjlighet till fler upptäckter. Men just att få utforska en plats, på cykel och fot, skönt lugn.

Cyklade via gamla årstalänken, nedlagda motorleden längs årstafältet, och hamnade i Årstalänken partihallars område.

Lutade cykeln mot en lyktstolpe, och såg hur en långtradschaufför pulade mer med annat i förarhytten än att titta framåt. Glad att jag stod still, inte blev påkörd och att han stannade till. Blev en rätt bra teckning på plats.

Spejade runt omkring på cykeln efter motiv att teckna av. Man skulle vilja tro att en lördag var en lugn arbetsdag. Men inte där. Fullt liv bland småföretagen, där de lossade av varor och fyllde på sina lager.

Kom tillbaka till där jag tecknade av långtradaren, där var motiv nummer två. En parkeringsplats med utsikt.

 

Bland lite roliga karaktärer som gick omkring, bland annat en man utanför Brunnby Hotel, försökte jag få tag i en glass hos en grosshandlare. Det slutade med att jag tecknade klart och tog mig ned till etablissemanget Burger King nedanför.

Stefan Lindblad

Illustratör, tecknare

www.stefanlindblad.com

 

Similar Posts