Vi måste värna vår demokrati även under Coved-19 tider. Stå upp för vår frihet och rättigheter

Jag gillar inte att Sveriges regering får ännu mer makt, given från Riksdagen. Jag vet att många vill ha hårda handskar och gärna ser en så kallad fast hand. En knytnäve som slår ned i bordet och säger: ”stäng igen för helvete”. Som typ närapå alla länder just nu.

I skräcken att bli smittade så sväljer människor allt. Så länge de upplever sig skyddade från omvärlden. Och så länge de inbillar sig att de har total kontroll. Det är just då de inte har det. Jag vet att regeringar världen över vill få stop på Covid-19. Med följd att de mänskliga rättigheter invånare hade, nu tagits ifrån dem. De får tillbaka sina rättigheter när deras demokratiskt valda regeringar väljer att släppa dem fria igen.

Jag vill få stop på covid-19. Jag vill inte ha flera döda. Jag vill samtidigt inte att vår regering ska få tunnelseende. Om de får denna stora makt nu, tänk då om det blir ett skifte i styret. Och fel människor, de vi verkligen inte vill ge den makten får den.

Jag vill verkligen inte att regeringen i Sverige ska kunna strunta i att fråga våra valda representanter i Sveriges Riksdag. Jag vill fortfarande ha den svenska strategin som anpassar sig rörligt efter situationer som uppstår adhoc och plötsligt, samt med verktyg förekomma dem och agera när de ankommit.

Jag liter på att vår nuvarande regering vill oss väl. Jag är inte så säker på vad något annat framtida skulle kunna ge oss istället.

Aftonbladet

Stefan Lindblad

Illustratör