Vinter och plogning i Stockholm – en bisarr historia

Plogning av trottoarer är fortfarande under utredning om vilken teknik som är bäst, istället för att ploga trottoarerna. Enligt Stockholms Stads allians 2019, Daniel Helldén (MP)

Vinter i Stockholm är en urminnes händelse. Men i Stockholm stadshus utreder man om hur man bäst plogar – istället för att ploga. Under tiden går mammor på vägarna, och de med problem att gå gör sig icke besvär. De ska tydligen stanna hemma. Och för mig som medborgare som kan gå, innebär det stor risk att halka och med risk för benbrott. Troligtvis ett av sjukhus- och vårdcentralers vanligaste fall.

Det är ganska skandalöst att politikerna och de andra involverade inte kan få skyffel och plog ur häckarna och börja ploga. Det som de för övrigt fått i uppdrag att sköta.

Det borde inte vara ett problem egentligen. Men problemet belystes även när en reporter på TV tog upp frågan, fick ett ett lamt svar av Daniel Helldén (MP), utan uppföljning och press och krav om svar. För det svar herr Daniel Helldén (MP) gav var minst sagt lamt och totalt otillräckligt. Det ska helt enkelt inte gå att skylla på att man utreder metoder, utan att under tiden sköta sitt uppdrag. Lite som Donald Trump’s Government Shutdown logik.

Som traditionen bjuder numer, så utreds det hela, och lov om bättring och hårdare ditt och datt. Men ingen verkstad, mest prat för gallerierna verkar det som.

Stockholms politiker svarar reporter på SVT. Samtidigt, klaga på politiker, ja, men vilket ansvar tar entreprenörerna, de som fått i uppdrag att handgripligen uträtta jobbet.

Stefan Lindblad

Prenumerera på bloggen via e-post

Prenumerera på min blogg via email, lika enkelt att avsluta som att påbörja!

Similar Posts