Visitkortkorts wizard i CorelDRAW X4

Jag har ingen tips & tricks sida här på min blogg & nyheter. Så många andra gör det mycket bättre än jag, men för en gångs skull kommer jag att göra ett tips & tricks för er. Funktionen ”Etiketter” har funnits länge inuti CorelDRAW X4 och äldre versioner, och är en utmärkt funktion att använda för att göra etiketter av alla storlekar och märken. Det finns en hel del fördefinierade varumärkes etiketter från ett stort utbud av etikett tillverkare, såsom Avery, i CorelDRAWs etikett ”wizard”. När jag tidigare gjort mina visitkort i CorelDRAW, har jag sällan använt etikett guidens dialog. Antagligen för att jag redan från början, för många år sedan, gjorde ett dokument med rader och kolumner i CorelDRAW som jag återanvänt. Och senare gjorde ett mall dokument, och helt enkelt lät tryckeriet eller kopieringsfirman multiplicera det åt mig. Och etiketter använder jag så sällan numer.

Men så i dag var jag tvungen att göra visitkort på stående fot, skriva ut på min Inkjet & laserskrivare. Jag hade bråttom för att ta mig till ett möte nere i City, och jag var utan visitkort, semestern har just tagit slut. Jag behövde snabbt få en uppsättning med 10 kort på ett A4-papper. Så här löste jag det. När jag senare gjort mina visitkort, och kommit tillbaka från mitt mötet upptäckte jag att Foster D. Coburn III redan hade gjort en liten tutorial redan 2005. Bra, men då hade jag redan gjort mina visitkort, och var redan tillbaka från mitt möte där jag delat ut mina visitkort. Om du vill se Fosters utmärkta tutorial läs mer här>>

Starta CorelDRAW X4 och gå till ”Papers typ / storlek” och välj antingen visitkort eller japanska visitkort, om du gör den varianten som jag gjorde. En dialog öppnas och i den gör den egna utformning av kortet. När du har utformat, designat ditt kort så som du vill ha det med text och logga, klicka spara, och sedans medan dokumentet är öppet gå till: Verktyg i menyn och sedan ”Alternativ” (Options för jag har den engelska versionen) i menyn. I Alternativ väljer du dokument, etikettfoldern Avery Ink A4. Jag valde Avery Ink A4 J8414 – 87×50, 8 eftersom jag vill ha en 2×5 raders och kolumn dokumente. Välj sedan ”Anpassa etikett”-knappen i dialogfönstret framför dig. I dialogrutan väljer du bredd & höjd inställningar. Jag valde 91×55 millimeter, för att sedan välja ”Auto marginaler” i dialogrutan, vilket kommer att göra etikettrutorna mer centrerade på dokumentet. Nu sparar du dina inställningar i ett valfritt namn. Klicka OK. Dokumentet kommer nu att sparas i ”Användardefinierad” mappen bland de andra mapparna i etikett guidens dialogruta.
Nu slutligen det underbara resultatet. Gå till på Förhandsgranska utskrift i arkivmenyn, och skriv ut dokumentet på den skrivare som du valt. Voilá! Klart. Lycka till!

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk form, konstnär
http://intressant.se/intressant

Tack för blogg-support!

Similar Posts