SCANDIC INFRA CITY HOTELL
Upplands Väsby, Stockholm, 2002
Oljemålningar på duk
Konstnär Stefan Lindblad

UPPDRAGSGIVARE

Hardinger Arkitekter Stockholm
Arkitekt Bronwyn Welch, Doos Architects
Scandic Hotel, ( Hilton Nordic Hotels)
Konstnär Stefan Lindblad

SOMMAR 2002
Sommaren 2002 fick jag, Stefan Lindblad, uppdraget att måla 3 oljemålningar i storformat till Hilton Nordic/ Scandic Infra City Hotel i Upplands Väsby, Stockholm. På uppdag av arkitektfirman Hardinger arkitekter i Stockholm och Hilton Nordic/Scandic Infra City hotel.

PROJEKTETS PREMISS


Hardinger Arkitekter inredde hotellets entré. kombinerad lobby, front desk och restaurangdel. Hotellets ansikte utåt i vilket det specialbeställdes konst, 3 oljemålningar i storformat gjorda av mig konstnären Stefan Lindblad.

TILLVERKNING AV RAMAR, DUK & LOGISTIK


För transport av målningarna alitades transportfirman MTAB. Arkitekt Brownwyn Welsh/Hardinger Arrkitekter projektledde hela deras projekt. Medans jag själv projektledde målandet av alla tavlor, bestämde motiv, skötte allt det som hade med tillverkandet av konsten att göra, samt all logostik med atejé, verkstad och transport. Jag tillverkade alla spännramarna samt grunderade alla målardukarna. Anpassade spännramarnas konstruktion och vikt för att klara de påfrestningar målningar i den här storleken utsätts för. Till två av målningarna specialsyddes dukar av segelmakare, då dukarnas storlek i bredd var större än vad dukväverier i europa tillverkade just då, och det fanns ingen tid att söka väverier i USA. Utmärkta segelmakarna Tackel & Tåg Skeppshandel på Skeppsholmen i Stockholm anlitades till att sy ihop dukarna.

Tavlornas permanenta plats – Infra City Hotell

Alla 3 målningar finns idag permanent att se i hotell lobbyn.
Storlek och målningarnas namn, titlar: Ocean I, 5,5 x 3 meter. Ocean II, 3,5 x 3 meter, Airport, 2 x 3,5 meter

Uppdraget kom först på tal i November 2001, men först i maj 2002 kom arbetet igång på allvar när all planering från Hilton och arkitektfirman var klar. Arbetet pågick mellan maj och augusti. Jag blev klar med målningarna 1 Augusti 2002. Då med hjälp av MTAB transporterade dem till hotellet Infra City hotell, och översåg att alt hängdes upp rätt, och skadefritt. Allt gick som en dans och var mycket inspirerande. Jag minns fortfarande detta projekt som något extra roligt.

Stefan Lindblad


Konstnär och illustratör