GDPR Privacy Policy, Read in English

Vilka vi är

Illustratör Stefan Lindblad/Canvas Illustration & Design följer nya Dataskyddsförordningen, GDPR.

Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad följer det regelverk som gäller för EU-förordningen GDPR (General Data Protection Regulation) för att du ska vara tryggt förvissad om att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Detta omfattar även hur vi behandlar den data som samlas in och sparas.

Personuppgiftsansvarig är Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad , Enskede Gård, Stockholm, SWEDEN.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Företaget Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad samlar in och behandlar personuppgifter om dig för att det ska vara möjligt för både mig och dig som kontaktar mig, som privatperson eller företagare. Stefan Lindblad, Canvas illustration & design tillhandahåller tjänster i form av bild och form, samt onlineutbidlningar i grafiska programvaror. Uppgifter sparas endast för att vår konversation ska vara möjlig per epost/email och telefon. Samt fakturering och bokföring enligt bokföringslagen. För att uppfylla behandlingen av dina personuppgifter i vårt åtagande mot dig som kund, enligt gällande Svenska & EU lagar.

Kommentarer

Inte alla blogginlägg är öppna för kommentarer av läsare. Sedan 2019 är kommentarsfunktionen per default avstängd. En del specifika blogg inlägg har ibland kommentarsfältet öppet. Och måste godkännas och modereras av Stefan Lindblad innan eventuell publicering av kommentar.

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Endast administratör kan ladda upp bilder på sajten www.canvas.nu och www.canvas.nu/onlinekurser.

Kontaktformulär

Kontakta illustratör Stefan Lindblad görs via hemsidans kontaktformulär. Namn och övrig kontaktinformation sparas inte på hemsida utan går direkt till epostens inbox. Personuppgifter som skickas via kontaktformuläret sparas endast för att kunna genomföra konversation med den som kontaktar Illustratör Stefan Lindblad, Canvas illustration & Design. Och sparas endast så länge som det behövs för att kunna kommunicera med den som skickat epost.

Ingen information lagras för evigt, ej heller delas information till tredje part.

Cookie-filer – Cookie Policy

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

Vi delar ingen information med tredje part förutom den som krävs enligt Sveriges Bokföringslag i enlighet med Skatteverket och följer reglerna för GDPR, för att kunna genomföra ett köp, tjänst av antingen Canvas Onlinekurser och/eller Stefan Lindblad Canvas illustration & Designs tjänster och produkter.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Se kontaktinformation via canvas.nu/kontakt

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vi följer de lagar och regler som krävs. När inga uppgifter längre behövs för att vi ska kunna ha en konversation och /eller köp av tjänst eller produkt via email eller telefon, slängs all information som kan härledas till en juridisk person.

De enda uppgifter Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad handhar, är ert namn, postadress, epost och eventuella mobiltelefon om det uppges. Uppgifter butiken och onlinekurserna behöver för att kunna skicka er det som ni har beställt, samt för Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad kunna uppfylla sina skyldigheter
De uppgifter som samlas online av Canvas Illustration och Design, Stefan Lindblad www.canvas.nu/shop och www.canvas.nu/onlinekurser, är endast varje köpares, online-elevs kontaktuppgifter, användarnamn och emailadress för de ska kunna logga in och tillgodogöra sig köpt tjänst och onlinekurs. Skatteverket har krav på 7 års redovisningsskyldighet varför uppgifter mellan företag sparas och arkiveras. Inga personliga uppgifter som kan spåras till privatperson sparas eller arkiveras mer än lagen kräver, som regel 7 år.

Era personuppgifter kommer att sparas så länge det finns behov av dessa uppgifter för att fullgöra syftet med att uppgifterna samlades in. Vi kommer även att spara dera personuppgifter så länge som det krävs för att följa tillämpliga lagar som exempelvis Bokföringslagen.

cEra personuppgifter kommer att sparas så länge det finns behov av dessa uppgifter för att fullgöra syftet med att uppgifterna samlades in. Vi kommer även att spara dera personuppgifter så länge som det krävs för att följa tillämpliga lagar som exempelvis Bokföringslagen.

Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad tar allvarligt på säkerhet och personuppgifter, och ger aldrig era personuppgifter vidare till tredje part.
Ni har alltid rätt att Begära ut ett så kallat registerutdrag.
Begära radering av personuppgifter, dock under förbehåll att du inte alltid kan få alla uppgifter raderade om det finns lagliga krav för oss att behålla dem.
Exempel på när dess dessa förbehåll gäller är när uppgifterna måste sparas för att vi ska kunna följa gällande lagstiftning för upprättande gällande lagstiftning för bokföring och skatter.

Invända mot, eller begära en begränsning av, en behandling av dina uppgifter.
Återkalla ett samtycke till en behandling, om det är den legala grunden för behandlingen.
Klaga hos Datainspektionen.
Under vissa förutsättningar få dina personuppgifter överförda (så kallad dataportabilitet).
GDPR – Guiden från Verksamt (Skatteverket osv) GDPR – Guiden från Verksamt (Skatteverket osv) GDPR – Guiden från Verksamt (Skatteverket osv) Läs mer på GDPR för småföretag!
Personuppgifter på Skatteverket

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vi har, använder oss av olika tjänster för att förhindra läckor, hacker attacker och olagliga intrång på vår site. All ekonomisk transaktion sköts via betaltjänsterna Stripe och PayPal. Inga betalningsuppgifter sparas inom canvas.nu och canvas.nu/onlinekurser. Om olagliga intrång upptäcks polisanmäls dessa asap.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

De enda uppgifterna från tredje part vå får är från de som köper en tjänst, produkt och går en onlinekurs.

Vid köp av onlinekurs och digital tjänst och produkt via WooCommerce

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och så länge vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Beställningsinformation som t.ex. vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom Stripe och PayPal. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till PayPal alternativt Stripe, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Se PayPals integritetspolicy för mer detaljer. Se Stripes integritetspolicy för mer detaljer


In ENGLISH

Illustrator Stefan Lindblad / Canvas Illustration & Design follows the new Data Protection Ordinance, GDPR.

Canvas Illustration & Design – Stefan Lindblad complies with the regulations applicable to the new EU Data Protection Regulation (GDPR) Regulation to ensure that we handle your personal data in accordance with applicable legislation. This also includes how we treat the data that is collected and saved.

Personal Data Manager is Canvas Illustration & amp; Design – Stefan Lindblad, Enskede Gård, Stockholm, SWEDEN.

The purpose of processing your personal information:

The Company Canvas Illustration & amp; Design – Stefan Lindblad collects and processes personal information about you to make it possible for you and us to communicate. Meaning basically your contact information. We comply with current EU and Swedish GDPR legislation in order to convert a purchase and get us a sale to you as well as for us to be able to fulfill accounting in the processing of your personal data in our commitment to you as a customer, according to current book keeping/accounting laws.

The information collected online by Canvas Illustration and Design, Stefan Lindblad www.canvas.nu/shop is only the buyer’s online student contact information, username and email address for logging in, bought product, service and online course. The Swedish Tax Agency apply 7 years’ reporting obligation, so data between companies is saved and archived. No personal data that can be traced to private individuals is stored, filed more than the law requires, usually 7 years.

All financial transaction and payment information is handled exclusively by PayPal, the card issuer and bank, when you pay with either Mastercard, Visa, PayPal/Stripe account, etc.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Branschkrav om delgivning av information