Corel kontaktade och gav mig i uppdrag att skapa ett cirka 30 minuter video webinar på englelska för en finsk publik. Ämnet var om att teckna en digital illustration med programmet Corel PAINTER. Ilona IT i Finland höll i webinaret på deras webbsida ihop med Corels man i Norden och baltikum.

Webinaret planeras hållas via Ilonas hemsida för fler universitet i Finland.

One Drawing Two Stories

Till detta skapade jag en tecknad illustration i digital blyerts utifrån konceptet: ”En teckning med två olika historier – tänka kreativit” – ”One Drawing Two Stories – Think Creativity”.

Hur skapar man en illustrerad bild och ger den två olika tolkningar. Med denna digitala illustration tog jag avstamp från den inspiration jag fick när jag satt på Kista tunnelbanestations perrong våren 2022.

Med utsikt riktning Kistamässan och Centrums takåsar, sittandes på Kista tunnelbanestation, satt jag och väntade på att tåget skulle komma in. Då såg jag hur olika känslor vi får beroende på väder, ljus och skugga samt de känslor vi får vid tillfället. Det var denna vy jag såg som blev min teckning och sedan tecknades om i Corel Painter.

Jag använde mig av en Wacom Intuos Pro ritplatta, blyerts-pensel för att skissa upp min tecknade bild samt övriga digitala penslar i illustrationsprogrammet Corel Painter.

Webinaret kan ses här:

Illustratör Stefan Lindblad, Corel PAINTER

  • Illustratör, artist
  • Corel Painter, illustrationsprogram
  • Design by Ilona, Finland
  • Wacom Intuos Pro
Digital illustration av Stefan Lindblad, illustratör. Teckning och målning Kista trunnelbanestation.
Digital illustration av Stefan Lindblad, illustratör. Teckning och målning Kista trunnelbanestation.