Vithajar och pilotfiskar. Blyertsteckning, illustration av illustratören Stefan Lindblad

Illustratör, tecknare, Portfolio

Skissblocket – Sketchbook

Teckningar i mitt skissblock med skisser i blyerts och tusch, på papper. Personligt utan uppdragsgivare i åtanke. | Drawings in my sketchbook. Personal work without an initial client in mind.

Skissblock | Illustratör Portfolio

Jag har alltid tecknat i skissblock, och jag känner mig nästan naken om jag går ut utan mitt skissblock och ett par pennor. Numer har jag även ett extra anteckningsblock så skissblocket kan få vara för just teckningar. Trots att jag tecknar mycket digitalt blir just skissblocket en plats där både illustrationer för olika uppdrag och personliga tankar och projekt. Som illustratör och konstnär är nog skissblocket ens bästa vän.

Genom åren har jag såklart kommit att använda vissa märken och storlekar mer än andra. Ett ritblock jag älskade när jag var tonåring och ung vuxen var ett Sketchpad från Grumbacher som jag köpte på Masters konstnärshandel på Söder i Stockholm. LANA Esquisse har ett utsökt skisspapper att teckna. Ytans gräng kan vara så viktig. Moleskine och Royal Talens är de som jag oftast har i jackan eller ryggsäcken just för att de är så anpassade i storlek. Och därmed lätta att bära med sig.

Konstärens verktyg