Foto Stefan Lindblad. Kanske inte Hemingways ”The Old Man and the Sea”, men väl kreatören och hans verktyg. En del av dem.

De saker jag i huvudsak arbetar med: Illustrationer: teckningar och vektorillustration. Grafisk design, webb & utbildning i CorelDRAW. 

Illustratör, tecknare
Canvas Illustration & Design (CID).
Officiell CorelDRAW Master.

En illustratör, tecknare, som även gör grafisk design.

Tecknar och målar både digitalt och traditionellt i datorn och pennor på papper. Använder digitalt en Wacom Intuos PRO och Cintiq samt Surface Pro ritplatta (padda). Riktiga pennor: blyerts, pigment liner, tushpennor och tusch, ink markers. Ofta märkena Staedtler, Touch-Twin från Shin Han Art, Pitt Artist Pen från Faber – Castell och Kuretake Zig Clean Color. Skissblock: Ofta med svart pärm och snöre. Moleskine, Derwent och Daler-Rowney.

Mina program: Clip Studio Paint EX, CorelDRAW Graphics Suite & Corel PAINTER

Arbete: Gillar att läsa igenom texter i början av ett uppdrag över en kopp java på ett fik på stan. Drar gärna med mig Laptop, mindre Wacom, pennor och skissblock.

Kurs och föredrag i CorelDRAW Graphics Suite – på svenska!

Jag håller kurser på plats och Onlinekurser på svenska, på min egen sajt – canvas.nu/onlinekurser. Olika företag anlitar mig för att på plats i deras lokaler hålla kurs i CorelDRAW och Corel PHOTO-PAINT på svenska. Ibland gör jag video webinar och skrivna tutorials direkt för Corel. Utnämnd av Corel Corp i Kanada till en av deras CorelDRAW Master i världen.

Kaffe & Café, arbeta mobilt och stationärt på plats

Jag dricker en hel del kaffe och te. Gärna med en god kaka till. Maler kaffebönor hemma till morgonkaffet. En Caffe Americano gjord på dubbel espresso med lite mjölk. Tar gärna en enkel nybryggd svensk kaffe. Trots att mina egna lokaler och ateljér kommit och gått genom åren, alltid funnit mig sittandes på ett kafé någon timme eller tre och jobbar. Vare sig det är i Sverige eller utomlands. 


Photo, foto, Licia Punzo, photographer, fotograf,, Stefan Lindblad, illustratör, Sketchbook Heroes
Photographer Licia Punzo – www.liciapunzophotos.com

När jag började

Jag har tecknat och målat sen jag fick mina första kritor och ritblock. När jag var 13 år bestämde jag mig för att bli konstnär, medans jag lärde mig jonglera med apelsiner och tänka över vad jag skulle bli i livet. Hade min första konstutställning på ett galleri i Gamla Stan i Stockholm vid 21 års ålder. Mitt första betalda illustrationsjobb samma år.

Har haft ett flertal konstutställningar och illustrationsjobb och mer än så sedan dess. Bland annat tre stora oljemålningar i entrén på Scandic Infra City Hotell. Illustrationer till Sjöhistoriska Museet ”Vem är Pirat” 2009-2011. Som förlängdes till maj 2012. 192 kvm stor näckrosmålning till Operakonsert uppsättningen Nessun Dorma till ”Opera i Bohus fästning”, 1994. En målning som fick bli en del av scenografin.

Service och kvalité

Allt mitt arbete till kund håller samma höga kvalité var jag än sitter och vem jag än gör jobbet åt. Alla arbeten tas om hand med samma höga service och kvalité.

PRESS

FEATURED ILLUSTRATÖR

Corel Corporation som användare av PHOTO-PAINT
www.corel.com/photopaint

ARTIKEL:”INSIGHTS FROM THE EXPERTS”

2010 publicerades en tutorial/ handlednings artikel i mångmiljonexemplar och publicerad till flertalet olika språk, till Corel Corp i Canada, till deras version 15 av CorelDRAW graphics Suite X5. Dels i fyrfärgstryck på papper i en snygg bok samt digitalt. Läs mer >

RÅDGIVARE & BETA-TESTARE

Advisory Council Member

Corel Corporations, utvecklandet av CorelDRAW Graphics Suite
versionerna X4, X5, X6, X7. Beta-testar kontinuerligt CorelDRAW Graphics Suite.

Musik när jag arbetar

Här en spellista med låtar, på Youtube, med exempel på musik jag lyssnar på.

MEDLEMSKAP


Svenska Tecknare
– och Illustratörcentrum
Konstnärernas kollektivverkstad Nacka, Stockholm

ADVISORY COUNCIL MEMBER & BETA TESTER


Corel Advisory Council medlem, CorelDRAW Graphics Suite.
Betatestare, CorelDRAW Graphic Suite

INTERNATIONAL COMPETITION JURY MEMBER


Corel Quest for the Best
http://www.corel.com

FEATURED ILLUSTRATOR – IN MAGAZINE


Tidningsuppslag i Brittiska magazinet för illustration:  ”Digital Artist Magazine”, nummer 7 juni 2010.
http://canvas.nu/stefanlindblad-blogg/?p=210

FEATURED ILLUSTRATOR


Featured illustratör på Svenska releasen av Wacom Intuos4 tablet, mars 2009.

PUBLISHED WRITING


Skrev artikel, handledning till Guideboken till CorelDRAW Graphic Suite X5: ”Insights From the Experts”. Artikel namn: ”Book Cover design & Illustation”. Översatt til många olika språk.

FEATURED ILLUSTRATOR


Featured illustratör med illustrationsexempel i CorelDRAW Graphic Suite X4 and CorelDESIGNER Technical Suite X4. ”Gallery/Welcome Screen”.


Programvaror jag använder:
Pennor & papper, några favoriter:
  • Skissblock, gärna lite gultonat papper, svart pärm
  • Blyertspennor
  • Tuschpennor, fine pigment liner
  • Markers, Touch Twin Marker från ShinHan art
  • Promarker, Letraset
  • Pitt Artist Pen, Faber-Castell
Och självfallet min och min sambo Mias underbara jycke Bella! (Border Collie mix) med mig när jag sitter vid arbetsbordet.