En man i taxi bil kör på en gata, omgiven av skyltar

Söker ni en illustratör som kan teckna LIVE som mötestecknare eller rättegång

Som illustratör tecknar jag inför publik på plats samt online, vare sig det är event, möten, konferens eller varför inte en rättegång.

Om ni är ett företag, nyhetstidning, kommunikationsbyrå, reklambyrå eller liknande i behov av en illustratör som tecknar LIVE under ett möte eller en rättegång, kontakta mig gärna. För de tillfällen ni vill ha människor tecknade istället för fotografier. Och för att göra fakta mer överskådligt och förståeligt på ett möte eller event. Exempelvis en föreläsning, konferens eller en workshop. 

Vad är jag inte: en klassisk Graphic Recorder, facilitator.
Vad är jag då: en illustratör som tecknar på papper och digitalt.

Stefan Lindblad tecknar LIVE på Testit konferensen.

Stefan Lindblad tecknar LIVE på TESTIT 2023, Malmö.

ARVODE

 • 1000 Kr/timmen + moms
 • 10000 Kr / heldag + moms
  (Resor utanför Stockholm, minimum debitering heldag)
 • Reseersättning tillkommer
  (Tåg, flyg och bil utanför Stockholm)
 • Övernattning tillkommer
  (Hotell inkl. frukost)
 • Lunch

forts. arvode

Utöver kostnad för heldag, fast pris per dag, tillkommer arvode, om:

 • Om tecknade illustrationer skall färdigställas i efterhand, efter eventets dag, tillkommer minimum timarvode om 1000 kr/timme
 • Fasta priser för efterarbete kan debiteras efter överenskommelse.
 • Arvode tillkommer vid återanvändning utöver eventet. Det kan vara webbsidor, tryckta produkter och all övrig media. Och så vidare.

KNOWIT TESTIT 2023

Konferensen för Software Testing och testare

KnowIT anlitade mig att i Malmö, teckna 6 stycken av de olika föredrag som hölls om Ai, Software testing, beteendevetenskap bland flera andra ämnen riktiade till testare av mjukvara. Heldagskonferensen hölls på St. Gertrud, Östergatan 5, Malmö.

Varje föredrag talarna höll på konferensen var cirka 1 timme. Samt ett som var på 2 timmar. En Panel hölls med några av talarna på konferensen, eventet Testit 2023. Min uppdragsgivare Knowit valde ut de olika föredrag de ville att jag skulle teckna.

Jag tolkade de ämnen som togs upp och det blev det som en lite filosofisk betraktelse-form som teckningarna kom att göras.

Talarna

Lista på personer och ämnen jag tecknade illustrationerna om. Talare, läs mer på Knowit.

 • Anssi LehteläTry not to laugh – a tester’s fail compilation
 • Elin PerttuLeadership development: How a TV show and a four-room apartment build your self-awareness and confidence as a leader
 • Huib SchootsTest Reporting – The Art of Storytelling
 • Ulla-Karin BarrettThe next digital frontier for inclusivity
 • PANELHow will AI impact me? Panelists: Huib Schoots, Ulla-Karin Barrett, Indranil Sinha, Martin Nilsson. Moderator: Sasan Fallahi
 • Jenny SteenMovie night. will talk about the lessons learned after almost 30 years in the software testing industry, using movie themes. Good lessons, bad lessons, or just lessons.

Exempel på att teckna LIVE är när ni är på ett event, en mässa och vill ha en illustratör som kan teckna inför era besökare. Exempel på det är när jag tecknade LIVE inför publik, besökare till Flygbussarna, TRANSDEV AB:s mässmonter under Persontrafikmässan, Svenska mässan i Göteborg, på plats under 3 dagar.

Teckna live, liveteckning, illustratör
Stefan Lindblad illustratör tecknar i utställningsmonter för Transdev persontrafikmässan, Flygbussarna. Göteborg, mässan

Stefan Lindblad, illustratör, konstnär, tecknar LIVE på eventet för illustratörer inom olika branscher. Vi möttes för att teckna och nätverka. WACOM medverkade med en presentation av deras olika Wacom Cintiqs och Intuos ritplattor. 3 personer från Wacom var på plats. Fotograf Licia Punzo.

Tecknar LIVE för Swedbank Pay, okt. 2023

Teckningen för Swedbank Pay konferens

Live teckning, graphic recording, Concept illustration Stefan Lindblad, illustratör. Swedbank Pay 2023

Betallösningar som Swedbank Pay, Apple Pay, Samsung Pay och motsvarande. En heldags konferens som handlade om hur betalning och betalningslösningar sker, som via Tokens. Och de olika betallösningar som finns såsom Swedbank Pay, Apple Pay och Samsung Pay, Wallet och motsvarande.

Den här tecknade illustrationen ”TOKEN” kom till under en hel dag. Där jag som illustratör och tecknare satt och lyssnade med, fram till lunch för att få n förståelse, inblick och kunskap om hur bankers betallösningar fungerar. För dem som bank, och deras kunder i form av företag som anlitar exempelvis Swedbank. Sedan såklart de privatkunder som köper varor och tjänster med dessa Swedbank Pay, Apple Pay, Samsung Wallet. Både i kafe fysiskt på plats eller online.

I slutet av första dagens konferens, en konferens som hölls över flera dagar, satt jag ned inför publiken och började teckna. För att sedan visa hur den färdiga illustrationen, min tolkning av det som pratats om, kom fram i denna bild.

Teckna live, illustratör Göteborg kultur och fritid kommunen Zoom möte
Teckningar LIVE via ZOOM. På uppdrag av Göteborgs Stads Kultur & fritid, 2020.
Teckna live, illustratör Göteborg kultur och fritid kommunen zoom möte
Illustratör, illustrator, Stefan Lindblad, Södermalm, Stockholm, Cafe Jiffi
Taxichaufför, teckning illustratör Stefan Lindblad