Illustratör Portfolio | Illustrationer, teckningar. Redaktionellt, reklam, böcker. Och skissblocket. Tecknade bilder ur vardagen

Teckningar som illustrerar en vardag, där vi arbetar framför datorn, stammis läser en bok på ett kafé och två baristor som gör en cappuccino på en coffeeshop. Illustratör Stefan Lindblad

2 Illustrationer till webinar för Ilona IT Finland & Corel Corporation

De två teckningarna tecknade jag digitalt i Corel PAINTER, för ett webinar. En man som väntar på att tunnelbanan kommer in på perrongen i Kista utanför Stockholm. För mer information om illustrationerna “One Drawing Two Stories” läs mer om projektet /Case här > Uppdragsgivare Corel för Ilona IT.

Illustratör, Stefan Lindblad, illustration, krig, krigsmaterial, gravar i krig, vita kors och gravstenar, krigsmonument, vapenhandel, editorial, redaktionell, magazin, tidningsillustration, war, arms deal, war cemetery
Illustration, digital teckning, Stefan Lindblad

Illustration, tecknat digitalt i Corel PAINTER. Krigets fasor och ekonomin, vapenhandeln bakom.

Illustration av Illustratör i Stockholm, Stefan Lindblad

Tecknade illustrationer både digitalt i datorn och analogt på papper. Jag kommer alltid tillbaka till min grund som är de tecknade linjerna samt färger och form.

Som frilans illustratör, konstnär och Graphic Artist arbetar jag digitalt och analogt. Och baserad i Stockholm. Samtidigt som mitt arbete åt kunder på olika platser ger mig möjlighet att utföra mina illustrationsuppdrag även utanför huvudstaden. Som att sitta vid ett rött berg – Bellrock – i Oak Creek of Sedona, AZ. På ett fik i Berlin eller varför inte vid en fönster med utsikt mot Londons folkliv.

Se galleri med illustrationer och design till bokomslag och affischer>

2003 i december åkte jag till Arizona med min sambo Mia, och satt i den lilla staden Sedona (Village of Oak Creek). Min kontakt och kund hemma i Sverige, Art Director Peter Ö. för tidningen “Byggnadsarbetaren”, blev lite osäker över om jag skulle hinna bli klar och ens kunna leverera i tid innan tidningen skulle gå i tryck. “- Peter, no problem. Vi ska bara åka till USA och Arizona några veckor – okey, det blir en månad. De har internet också! Jag lägger upp illustrationen på min hemsidas webbhotell, med nedladdningslänk per email. God Jul och Gott nytt år!”. Det var långt innan gemena man visste vad “Moln” var på nätet.

Jag satt på en liten terrass med utsikt mot Bellrock. Det magnifika röda berg som setts i flera Hollywood filmer gjorda i Sedona i decennier. Här en Google Map Streetview.

Bilderna tecknade på papper i mitt skissblock har mycket svärta, tusch, som balanserar papprets bakgrund, dess eget pappers natrliga färg i vitt och gulnat. Starka kontraster som skapar dramatik och liv i en bild. Där just svärtan och fälten av svärta i motsats till tomma fält fyllda med färg, är inspiration till viss del från graphic novels, comics. Såsom Frank Millers Sin City och Mike Mignolas Hellboy. Och 100 Bullets tecknade av Eduardo Risso.

Utöver detta galleri finns fler exempel på illustrations porträtt. Ofta för HR People, Klintberg Nihlens olika content byrå tidningsmagasin, och nyhetstidningen Fokus.

Se porträtt illustrationer i detta galleri >

Uppdragsgivare, kunder

Ett kort urval kunder, uppdragsgivare

Medlem i