Svenska illustratörer och designers top tre svar, på top tre frågor. Här och nu!

Foto med teckning Stefan Lindblad, på Starbucks Götgatan, Stockholm

Hallå där!

Mitt namn är Stefan Lindblad. Illustratör, konstnär och grafisk designer. Jag slängde ut några frågor till svenska illustratörskollegor. Här är deras respons! När jag tänker på det, så är det lite som Lunchin. Man möts, pratar och sen uppstår det där trevliga mötet. Som mitt digitala möte med illustratörer och designer – vid lunchtid! 

Svenska illustratörer och designers top tre svar, på top tre frågor. Här och nu!

 

Vad var det som ursprungligen fick er att börja med detta underbara arbete. illustration & design?

Johanna Gustavsson www.jojograf.se : Jag är utbildad kommunikatör och har jobbat som det och med layout i många år, men sedan jag startade eget och började lägga ut illustrationer på min webb har mitt jobb alltmer blivit inriktat på grafisk form och illustrationer.

Emma Ganslandt Instagramemmakarolina.se/emmaganslandt, : Det kan ju låta lite töntigt, men jag är nog född med pennan i hand. Jag utbildade mig direkt efter gymnasiet till att bli konstnär och kände ganska snabbt där på konstskolan att illustratör var snäppet roligare. Jag tog några års paus sen för att bli gymnasielärare, starta och driva antikvariat och bli mamma. Nu är jag tillbaka i yrket igen och det känns som att komma hem. 

Sanny Thor www.sannythor.se : Varit min egentliga dröm sen man fick göra böcker på lektionerna i låg/mellanstadiet. Så jag bytte från sminkös till illustratör när jag fick mitt första barn.När du får ett projekt att arbeta med, vilket eller vilka första steg tar du för att komma igång kreativt?

Johanna Gustavsson: Jag börjar med penna o papper o en kopp kaffe. Skissar (oftast i frimärksstorlek!) o skriver ner idéer och går sedan över till datorn. 

Emma Ganslandt: Jag tar på mig gympaskorna och går en mil i skogen eller vid havet. När jag vandrar omkring kommer idéerna snabbt till mig och sen får de ligga och gro till sig en dag eller två. Efter det finns bilderna inom mig och det är bara att få ner dem på pappret. 

Sanny Thor: Jag sätter mig i avslappnat i soffan med skissblock och pennor och får ner första tankar som kommer. 

Vilka är dina mest använda verktyg?

Johanna Gustavsson: Photoshop och illustrator.

Emma Ganslandt: Jag är storkonsument av blyertspenna 2b, svart kolpenna och sen ett år tillbaka har jag en svår förälskelse i min Apple pencil för iPad Pro. 

Sanny Thor: Pennor, färg och min Wacom Cintiq ihop med Manga Studio. Blandar mycke!

 

 

Om du uppskattar min blogg, uppskattas alltid en support-fika, tack!

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Stefan Lindblad
Illustratör, grafisk designer
www.stefanlindblad

Stefan Lindblad, illustration, Porträtt Joachim Wernersson, HeyWork

Similar Posts